Prajitura din foi umplute cu frisca

de Brindusa in Prajituri, 11 Ian 2012 | 11615 vizualizari

 

Aceasta prajitura e facuta din foi cu miere, coapte pe fundul tavii. Pana aici nimic special. In general aceste foi sunt umplute fie cu crema de lamaie, fie cu crema cu gris. Reteta ce v-o prezint astazi are o crema mult mai fina si mult mai usor de facut. Am mancat-o prima oara acum vreo 20 de ani (facuta de soacra mea) si de atunci fac prajiturica asta ori de cate ori imi doresc un dulce special si rapid.

Iti multumesc, Mari pentru reteta :)

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 foi facute pe fundul unei tavi de aproximativ 30 cm x 45 cm:
  • 1 ou
  • 40 g unt
  • 140 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • Coja de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500 g faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca
  • 200 g nuci (sau alune de padure) taiate marunt , nu tocate
  • 200 g stafide
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi umplute cu frisca:

Incalzeste cuptorul la 180 C

Primele 5 ingrediente se pun intr-o craticioara si se fierb la baia de aburi 5 minute. 

Se ia craticioara de pe foc si se pun bicarbonatul si coaja de la lamaie. Amesteca bine.Se adauga faina si, asa calda, se incorporeaza bine.  

Imparte coca in 3 parti. Doua parti pastreaza-le la cald. Pe cea de-a treia intinde-o in foaie subtire, de dimensiunile tavii.

Unge fundul tavii cu unt si presara-l cu faina. Pune foaia pe fundul tavii si coace-o 3-4 minute, sau pana se aureste putin.

Cu grija pune foaia coapta pe un gratar si intinde-o pe cea de a doua pe fundul tavii. Coace-o si pe aceasta. In acelasi mod coace si a treia foaie. Lasa foile la racit.

Pe un platou pune o foaie si intinde pe ea 1/2 din frisca. Presara 1/2 din nuci si stafide. Deasupra pune a doua foaie. Peste ea intinde restul de frisca si presara restul de nuci si stafide. Deasupra pune a treia foaie.

Deasupra prajiturii pune o tava si o greutate. Lasa asa pana a doua zi, cand o poti taia. Se serveste presarata cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura din foi umplute cu frisca-0
Prajitura din foi umplute cu frisca-1

COMENTARII (31)

Ana_Maria269

Ana_Maria269 1

26.01.2012, 17:34

La multi ani!!!

mirela0911

mirela0911 1

26.01.2012, 20:02

La multi ani cu bucurii si impliniri!

ELENI

ELENI 1

26.01.2012, 22:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!