Prajitura din iaurt

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Feb 2011 | 6972 vizualizari

 

O prajitura gustoasa, usor de pregatit si care nu ne ocupa foarte mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de iaurt,
  • 24 linguri de zahar,
  • 500 g biscuiti vanilati,
  • compot de fructe pentru insiroparea biscuitilor
  • zahar vanilat, esente,
  • 3 plicuri de gelatina,
  • dulceata cu fructe intregi sau fructe in stare naturala (caise, prune, piersici, capsuni, visine), in functie de sezon si de preferinte!
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din iaurt:

Intr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele).

 Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de aproximativ 250-300 ml si o lasam 10 minute sa se inmoaie; cand a capatat consistenta o punem in baie de apa (nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile) si amestecam bine pana se topeste!

 Cand s-a racit gelatina o adaugam in iaurt si amestecam bine. Tot acum putem incorpora dulceata (fara a amesteca prea mult, doar atat cat sa fie cuprinsa)  sau fructele taiate in bucati mai mari.

 Insiropam bine biscuitii si asezam un rand intr-o tava intinsa de aragaz (sau in tava de cozonac, insa in acest caz vom avea nevoie de doua tavi). Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti (foarte bine insiropati), apoi compozitia de iaurt si in final acoperim cu biscuiti.

 Se lasa la rece cel putin 2 ore

Cand servim prajiturica, o taiem felii si ornam cu dulceata!

Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine confera un gust divin!

RETETA IN IMAGINI

Prajitura din iaurt-0
Prajitura din iaurt-1

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 22:11

DIANA B 1

29.08.2011, 12:16

Dya draga , cata dulceataaaaaaaaa ???

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2011, 07:37

Onesta, daca te referi la cantitate, eu am folosit un borcanel de 400 gr. Motivul pentru care nu am specificat acest fapt este ca ramane lalatitudinea fiecaruia cat si cum ii place Pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04