Prăjitură diplomat cu vişine

de diaconta in Prajituri, 5 Aug 2014 | 2372 vizualizari

 

Cam altfel mi-am închipuit eu desertul acesta.A fost foarte gustos dar parcă aş fi vrut să fie puţin altfel.Dacă ar fi să o refac ,aş folosi mai puţină gelatină şi aş însiropa şi blatul,nu doar pişcoturile.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (tava de 35x35 cm)
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri ulei
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
  • 30 g gelatina (20 g ar fi totusi suficient)
  • 500 ml frisca lichida
  • Aproximativ 500 gvisine + zahar
  • Câteva pişcoturi, 10 bucati am pus eu
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata alba
  • Cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură diplomat cu vişine:

Pentru început am pregatit blatul.

Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Peste spuma de galbenusuri am pus faina amestecata cu praful de copt, uleiul si albusurile. Am amestecat usor cu un tel.

Am pus compozitia în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am indreptat marginile si l-am taiat în doua pe lungime (sau latime, e acelasi lucru).

Visinele le-am pus cu zahar pâna s-au înmuiat si au lasat suficient sirop. Siropul l-am folosit pentru a însiropa piscoturile.

Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider. Gelatina am pus-o la hidratat cu putina apa rece.

Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu un tel, apoi am taiat gelatina cubulete si am pus-o peste oua. Am pus vasul pe baie de aburi pâna ce gelatina s-a topit, amestecând tot timpul. La final am adaugat vanilia si coaja de portocale. Am lasat sa se raceasca, apoi am mixat amestecul. L-am pus câteva minute la frigider, nu prea mult altfel se va întari prea mult.

Am scos de la frigider si am amestecat cu frisca batuta.

Pentru asamblare am pus o foaie de blat, jumatate din crema, visinele scurse de sirop, piscoturile însiropate cu sirop de visine, restul de crema, visine si a doua foaie de blat. Am topit ciocolata pe baie de aburi si am pus-o deasupra.

Pentru decor am folosit câteva cirese date prin ciocolata.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură diplomat cu vişine 335905
retete culinare - Prăjitură diplomat cu vişine 335906
retete culinare - Prăjitură diplomat cu vişine 335907

COMENTARII (28)

Pushaa 1

06.08.2014, 13:04

Lavinia 1

06.08.2014, 19:13

ce frumos e

Panacris 1

12.08.2014, 15:57

Bunăciune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D