Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2021 | 2010 vizualizari

 

''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE

  • Blat -tava 34/23 cm
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 150 g nuca prajirta si macinata
  • Crema
  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • piure de piersici - piersicile dintr-un borcan de 800 g cu compot de piersici
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 5 foi gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar farin
  • Krant ( am facut mai mult ca-mi place sa mai si rontai )
  • 200 g zahar tos
  • 200 g alune de padure prajite
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure:

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins blatul cat mai uniform, am incins cuptorul la 170 grade si am bagat tava la copt pentru 20-25 min, nu mai mult ca se usuca blatul prea rau. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat la racit. Tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara am asezat blatul racit si m-am apucat de crema.

Crema : Am mixat smantana pentru frisca cu zaharul farin si mascarponele. Foile d egelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Separat am pus ouale intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si am batut bine cu un tel, am pus in blender piersicile din compot si le-am mixat, apoi le-am adaugat peste oua. Am asezat castronul de inox pe baie de abur si am amestecat continuu cca 7-8 min, apoi am adaugat ciocolata. Am amestecat pana ce ciocolata sa topit toata. Am tras castronul de pe baia de abur, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema de piersici. Crema de piersici am incorporat-o in crema de mascarpone . Am lasat cca 30 min dupa care am turnat crema peste blat si am lasat prajitura la rece cateva ore.

Krant: Am pus zaharul intr-o craticioara si am amestecat continuu sa nu se arda, devine amar daca se arde rau, cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat alunele prajite, le-am incorporat bine in zaharul ars, am uns un fund cu ulei si am turnat tot amestecul pe fund, intinzand bine pe toata suprafata fundului, am lasat sa se raceasca bine. Apoi am maruntit krantul si l-am presarat peste prajitura. Am portionat prajitura a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

17.01.2021, 14:51

As gusta asa aromata

Rocsi 1

17.01.2021, 19:55

Mmm, ce delicioasa prajitura cu crema de piersici si nuci! Ma tenteaza!

mirela0911 1

20.01.2021, 20:00

Ce nebunie trebuie sa fi iesit acolo! Yummi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, afine si mascarpone