Prajitura Eberswald

de Sim0na in Dulciuri, 27 Ian 2014 | 2938 vizualizari

 

Sau gogosi din aluat oparit :) Sursa de inspiratie: MyFancyCake

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 120 gr faina
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Eberswald:

Am pus apa, uleiul, zaharul si sarea la fiert. In momentul in care a inceput sa clocoteasca, am adaugat toata faina deodata. Am amestecat energic si am lasat pe foc pana se desprinde aluatul de pa marginea cratitei. Am lasat la racit. Cand aluatul a devinit caldut, am adaugat cate un ou pe rand, iar in momentul in care se raceste aluatul, am adaugat praful de copt. Din hartii de copt am taiat fasii late de 15 cm pe care le-am uns cu ulei. Am pus aluatul intr-un posh si am modelat gogoselele pe fiecare hartie. Am incins uleiul si am scufundam fasiile in ulei, cu partea pe care sunt gogosile in jos. Le-am lasat putin la prajit, apoi le-am desprins usor de pe hartie. Am continuat prajirea pe ambele parti. 

Gogoselele le-am scos la scurs pe servetele absorbante. Caldute le-am trecut prin glazura (am amestecat toate ingredientele, pana ce zaharul se topeste de tot) si se lasa la scurs pe un gratar.

Am servit gogosile langa un pahar de lapte proaspat de vacuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Eberswald" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

28.01.2014, 10:07

Buni, cred ca merg si coapte.. dar cred ca aluatul seamana `nitel cu cel de eclere, deci cred ca merg si umplute!

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:24

delicioasa

diaconta 1

30.01.2014, 22:52

cum prajitura daca's gogosi? ))
minunate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pripite