Prajitura EUGENIA

de ela in Prajituri, 8 Oct 2014 | 49665 vizualizari

 

am vazut reteta undeva pe fb si mi-a placut tare mult...am schimbat cate ceva pe la ea...nu am folosit praful de budinca ci am facut eu crema de vanilie..este delicioasa

 

INGREDIENTE

  • eugenii cu crema mai groasa (se gasesc la kilogram) depinde cat de mare este tava atatea bucati
  • 1,5 l lapte
  • 100 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 3 linguri apa rece
  • esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8-9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon alimentar (daca nu aveti, puneti faina)
  • 4 linguri faina
  • cateva linguri de lapte+ness instant sau cafea,
  • esenta rom
  • 500 ml frisca lichida+zahar dupa gust+1plic intaritor frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura EUGENIA:

Initial reteta era facuta cu 2 plicuri de budinca de vanilie, daca va este mai usor faceti cu budinca. Eu am preferat crema facuta in casa.

Pregatim crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam bine.

Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca dar sa nu fiarba. Punem peste galbenusurile frecate o cana din laptele cald si mixam putin, apoi turnam peste laptele ramas in cratita si lasam sa se ingroase crema. Daca nu avem cratita de ceramica, punem la bain-marie intr-o oala si procedam la fel. Cand s-a ingrosat crema, oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi punem untul si amestecam bine pana se topeste untul.

Pregatim putin lapte cald amestecat cu ness, cafea sau esenta de rom prin care trecem rapid eugeniile pe care le asezam in tava. Turnam deasupra crema de vanilie fierbinte si lasam sa se raceasca crema.

Mixam frisca cu zahar pudra si intaritor de frisca si punem peste crema de vanilie iar deasupra presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura EUGENIA-0
Prajitura EUGENIA-1
Prajitura EUGENIA-2
Prajitura EUGENIA-3
Prajitura EUGENIA-4
Prajitura EUGENIA-5
Prajitura EUGENIA-6
Prajitura EUGENIA-7
Prajitura EUGENIA-8
Prajitura EUGENIA-9
Prajitura EUGENIA-10
Prajitura EUGENIA-11

COMENTARII (27)

jolygina 1

09.10.2014, 22:47

ce tare nu stiam a exista prajitura cu numele meu

gaby_duceag 1

09.10.2014, 22:50

ce buna tre' sa fie tu Eluco!
Rar iti vad ochisorii p-aci

ela 1

09.10.2014, 23:07

Gabi sunt mereu pe aici dar pe fuga,nu am timp sa socializez

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04