Prajitura Figaro, reteta de la mama mea

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 10919 vizualizari

 

Este prajitura copilariei mele, asa ca nu are cum sa nu fie delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina 
  • 200 g.zahar,
  • 5 oua,
  • 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie,
  • esenta de rom (ce arome va plac!),
  • 1 praf de copt,
  • 200 ml.lapte (o ceasca),
  • 2 linguri cacao,
  • 1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare),
  • 2 pumni nuca taiata marunt,
  • 200 g.zahar (la albusul batut spuma),
  • 350 g.faina,
  • ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro, reteta de la mama mea:

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri de cacao in crema rezultata, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Intre timp batem albusurile spuma cu 200 g.zahar.

Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro, reteta de la mama mea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata