Prajitura fina cu caise

de simona72 in Prajituri, 16 Iul 2013 | 9131 vizualizari

 

Am vrut neaparat o prajitura cu caise si frisca....am inceput cu blatul care a iesit prea mare si subtire si am continuat cu crema , fructele....si a iesit o prajitura delicioasa, zic eu. Am vrut sa iasa ceva simplu si rapid, dar nu stiu cum fac de ma complic eu citeodata...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri nesquik
  • 120 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri ulei

pt piure de caise:

  • 500 gr caise
  • 3-4 linguri apa
  • 3-4 linguri zahar

pt crema:

  • 250 gr smantana pt frisca
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina(20 gr)

pt sirop:

  • 1 lingura miere
  • 1 cescuta apa
  • 1 lingura esenta rom
  • un plus de caise de 500 gr+1 cana apa cu 3 linguri zahar

pt ornat:

  • 100 gr ciocolata menaj
  • 3-4 linguri smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu caise:

Pt blat:Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apa si zaharul se pun pe foc pina se topeste zaharul si se adauga nesquikul. Se adauga peste albusurile batute spuma, se mixeaza in continuare, se adauga uleiul in fir subtire, faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la celelalte. Se amesteca usor si se pune in tava tapetata cu hirtie de copt si se da la cuptorul incins la 170-180 grade pt 10-15 minute. Aici eu am ales tava mare a aragazului, a iesit un blat mare si subtirel, deci nu a mai fost nevoie sa fac doua foi sau sa tai blatul in 2 sau 3 parti. Am taiat blatul in doua pe orizontala si am cautat o tava in care sa-l pun. Am decupat dupa marimea vasului si mi-au iesit 2 foi perfecte +2 bucati mai mici pe care le-am pus la mijloc. 

Pt piure:am pus fructele cu apa si zaharul la fiert si le-am lasat 5 minute sa fiarba. Le-am pasat la robot si le-am lasat sa se raceasca. 

Pt crema:am mixat frisca spuma cu zaharul, am adaugat iaurtul si piureul de caise, iar la urma gelatina conform instructiunilor de pe plic.

Pt sirop:am pus apa sa se incalzeasca, doar atit cit sa se dizolve usor mierea, apoi romul. 

Pt restul de caise:am pus o cana cu apa la fiert cu zahar. Cind apa era fierbinte si zaharul dizolvat, am adaugat caisele taiate in jumatati fara simburi in apa si le-am lasat cit sa se inmoaie f putin, sa nu-si strice forma.

Pt asamblare:intr-un vas cu peretii inalti am pus folie alimentara care sa cuprinda tot vasul. marginile si sa ramina si pe afara sa puteti acoperii prajitura. Am insiropat blaturile, am pus un prim blat,jumatati de caise(cu partea taiata in jos), oparte din crema de frisca, deasupra cele doua blaturi mai mici, peste acestea jumatati de caise si inca o parte ce crema de frisca, ultimul blat deasupra, iar jumatati de caise si restul de crema. Am adunat marginile foliei cit sa acopere toata suprafata, am pus un fund de lemn deasupra si am dat prajitura pt 4 ore la frigider s-au peste noapte. Topim ciocolata impreuna cu smantana pt frisca pe baie de aburi si ornam prajitura. Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura fina cu caise-0
Prajitura fina cu caise-1
Prajitura fina cu caise-2
Prajitura fina cu caise-3
Prajitura fina cu caise-4
Prajitura fina cu caise-5
Prajitura fina cu caise-6
Prajitura fina cu caise-7
Prajitura fina cu caise-8
Prajitura fina cu caise-9
Prajitura fina cu caise-10
Prajitura fina cu caise-11
Prajitura fina cu caise-12
Prajitura fina cu caise-13
Prajitura fina cu caise-14
Prajitura fina cu caise-15
Prajitura fina cu caise-16
Prajitura fina cu caise-17
Prajitura fina cu caise-18
Prajitura fina cu caise-19
Prajitura fina cu caise-20

COMENTARII (41)

Giana 1

21.05.2014, 15:35

Ce mai prajitura

Xandrinne 1

09.12.2015, 06:39

Lina24 1

27.01.2016, 12:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04