Prajitura frageda cu branza si stafide

de Criss in Prajituri, 25 Mar 2016 | 4135 vizualizari

 

Prajitura cu branza dulce si stafide se afla in topul preferintelor sotului meu. Eu nu pot spune ca ma dau in vant dupa ea, Alex nici atat, astfel ca sotul meu a fost rasfatat in week-endul trecut cand s-a trezit cu ditamai tava de 25/35 cu prajitura frageda si aromata cu vanilie si coaja de lamaie, cu branza dulce si stafide. Reteta este una clasica, dar foarte simpla si la indemana oricui.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -550 g faina
  • -150 g zahar pudra
  • -1plic praf de copt
  • -250 g unt
  • -2 galbenusuri
  • -2 lingura smantana
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -2 linguri smantana grasa
  • -2 oua
  • -2 albusuri
  • -200 g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu branza si stafide:

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora.

Apoi se imparte aluatul in doua parti.  

Pentru umplutura, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza de vaci, smantana, grisul, coaja de lime, stafidele si in final albusurile batute spuma. Se amesteca usor pana se inglobeaza albusurile. Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt.

Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Se pune umplutura de branza, apoi a doua foaie pe care o vom pune peste crema de branza tot cu ajutorul hartiei de copt.

Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 35 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate. 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura frageda cu branza si stafide-0
Prajitura frageda cu branza si stafide-1
Prajitura frageda cu branza si stafide-2
Prajitura frageda cu branza si stafide-3
Prajitura frageda cu branza si stafide-4
Prajitura frageda cu branza si stafide-5

COMENTARII (31)

DeliciidelaM

DeliciidelaM 1

18.04.2016, 22:45

Arata foarte bine!!!

Criss

Criss 1

19.04.2016, 07:29

violeta30

violeta30 1

19.04.2016, 23:30

De cand caut reteta asta ! Am mancat intr-un concediu si nu au vrut sa-mi dea reteta cei de la cantina. Cum face Dumnezeu de iti implineste dorinta Multumesc , Criss !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!