Prajitura frageda cu mere

de dakris in Prajituri, 13 Mar 2012 | 3992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 1 kg mere (eu am pus 7 medii)
  • 150 g zahar (sau mai putin, dupa gust)
  • 2 linguri scortisoara
  • 4+3 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se incorporeaza 4 linguri pesmet si se pune la racit.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu praful de copt.

Intr-un bol se pun ouale si zaharul si se mixeaza pana se topeste tot zaharul, obtinandu-se o crema. Incorporam uleiul, putin cate putin. Adaugam esenta de vanilie si apoi faina. Se obtine un aluat mai dens, cu o consistenta mai tare.

In tava  (tava mea e de aprox. 20 x 30, iar prajitura a iesit de 5 cm inaltime, cat tava) tapetata cu hartie de copt se pune ½ din compozitie si, cu ajutorul unei spatule ori linguri se intinde compozitia pe toata suprafata tavii si se presara 3 linguri de pesmet peste acest prim strat. Intindem merele cu grija fara a le apasa prea mult in compozitia de jos, apoi varsam si intindem restul aluatului.

Se coace la cuptor cca 40 min, la foc potrivit, pana se rumeneste facandu-i testul cu scobitoarea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura frageda cu mere 151426
retete culinare - Prajitura frageda cu mere 151427
retete culinare - Prajitura frageda cu mere 151428

COMENTARII (42)

Bunica 1

31.08.2012, 23:11

Tare buna,dar eu as fi vrut sa inversezi straturile,imi place cu muuulte mere

dakris 1

02.09.2012, 09:22

Bunica, ultima pe care am facut-o, in urma cu 2 zile,am pus ceva mai multe mere si am renuntat la pesmet...sa inversez straturile nu pot... chiar daca si mie imi place cu cat mai multe mere

dakris 1

02.09.2012, 09:23

Asa-i, Timea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18