Prajitura frageda cu mere

de katty in Prajituri, 21 Oct 2014 | 2360 vizualizari

 

O prajitura intr-adevar frageda .Este perfecta in zilele de post .

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar+1-2 linguri pentru mere+1-2 linguri pentru decor
  • 12 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde (aproximativ 4 cani obisnuite)
  • 1,5 kg mere acrisoare
  • scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul . Amestecam pana se topeste zaharul . 
Dam jos si lasam sa se raceasca .
Adaugam uleiul , un praf de sare , coaja de lamaie si 3 cani de faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Amestecam bine si turnam compozitia pe un blat de lemn infainat . Adaugam cate putina faina si framantam pana obtinem o coca elastica , ce nu se lipeste de maini .
O impartim in 3 parti (daca dorim putem sa folosim o tava mai mare si sa o impartim doar in doua .Curatam merele spalate de coaja si le radem pe razatoarea mare . Le amestecam cu 1-2 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt merele) si scortisoara .Le lasam 10 minute sa lase zeama .
Intindem o foaie de aluat  intr-o tava  ,punem jumatate din  merele scurse de zeama , apoi din nou foaie , restul de mere si ultima foaie .Intepam foaia cu o furculita , o ungem cu zeama de la mere si presaram putin zahar tos pentru un aspect frumos .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40 de minute , pana prajitura se rumeneste frumos . 
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca .


Cernem deasupra zahar pudra  si o portionam .

 

TIPS-URI

1

folositi mere dulci-acrisoare , nu fainoase .

COMENTARII (7)

claudiaO 1

22.10.2014, 08:52

ce buna !!

Rocsi 1

22.10.2014, 21:05

Ador aceasta prajitura ...Ce frumos prezinti preparatele, bravo!

babi5 1

24.10.2014, 18:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18