Prajitura frantuzeasca

de merisor in Prajituri, 14 Feb 2013 | 98458 vizualizari

 

Intr-un timp circulau pe e-mail niste fisiere cu prajituri, am vazut ca multa lume le-a incercat asa ca am inceput si eu sa fac din ele.
Prima a fost frantuzeasca pe care am personalizat-o putin cum de altfel procedam toti, nu?
A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 300 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 400 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Pentru umplutura:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • 100 gr stafide
  • sare
Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • Coaja rasa de portocala
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sare
putin ulei pentru uns fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca:

Pentru foile maro, am frecat cu mixerul untul cu zaharul si sarea, am adaugat smantana, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Am omogenizat si am dat aluatul la frigider aproximativ o ora.

Dupa ce l-am scos din frigider am impartit in doua.

Prima foaie am intins-o direct in tava  de 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt.

Am uns hartia cu putin ulei pentru a putea intinde aluatul bine, de asemeni mi-am uns putin si mainile, pentru ca aluatul este mai moale si am intins si presat sa fie cat mai uniform.

La a doua foaie am lucrat cu doua folii unse cu putin ulei.

Am asezat pe masa prima folie, am pus aluatul si am asezat peste el cea de-a doua folie, apoi cu sucitorul am intins cat dimensiunea tavii.

Cand am asezat in tava, am rulat impreuna cu prima folie pentru a nu se lipi si am desfacut-o usor pe parcurs ce se deruleaza.

Pentru umplutura am batut albusurile bine cu putina sare, am pus zaharul treptat si in final nuca de cocos.

Am rasturnat peste prima foaie maro, am nivelat cu lingura, apoi am asezat cea de-a doua foaie si am copt la 180 grade pentru 35 minute.

Crema: am amestecat cele 6 galbenusuri cu zaharul. Coaja de portocala si budinca, apoi am pus laptele, am omogenizat si am fiert la foc mediu mestecand continuu.

Frisca am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat-o in budinca racita.

Am asezat crema peste blatul racit si am ornate cu fulgi de ciocolata.

A iesit chiar delicioasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204375
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204377
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204378
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204380
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204382
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204384
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204386
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204388
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204389
retete culinare - Prajitura frantuzeasca 204391

COMENTARII (88)

Alina_Ali12 1

24.06.2014, 13:32

julianna10 1

29.06.2014, 15:15

julianna10 1

29.06.2014, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L