Prajitura Lamaita

de Valclaudia in Prajituri, 30 Noi 2016 | 9964 vizualizari

 

Pentru reteta cu numarul 1000, am ales ceea ce pe mine ma reprezinta, nimic sofisticat... doar gustul copilariei invaluit in aroma de lamaie si miere, alaturi de multa, multa caldura! Va iubesc si va multumesc ca existati! <3

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 1 cana zahar tos
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de scortisoara
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • 300 ml lapte rece
  • 6 linguri gris
  • 250 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de lamaie
  • 1 lamaie (sucul+coaja rasa)

Decor:

  • 200 gr. ciocolata alba
  • 4 linguri frisca lichida
  • cristale de zahar roz
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul.

Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus.

Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul fierbinte de pe foc,turnandu-le in fir subtire.

Oprim focul, incorporam faina si lasam aluatul deoparte cca. 1 ora.

Impartim aluatul in 4 portii, preincalzim cuptorul la 175 grade C, ungem dosul tavii cu putin ulei, intindem foaia de aluat pe tava, intepam cu furculita din loc in loc si coacem apoi foile pe rand pana devin aurii.

Le lasam de racit si ne ocupam de crema:

Fierbem cele 6 linguri de gris in 300 ml lapte + zaharul pana se ingroasa.

Lasam la racit complet, apoi mixam grisul cu zeama de lamaie, esenta de lamaie si branza ricotta pana la omogenizare;

Adaugam untul la temperatura camerei si coaja de lamaie, mixam pana obtinem o crema fina.

Umplem foile, apoi glazuram prajitura cu ciocolata alba topita in cateva linguri de frisca, decoram cu cristale roz de zahar.

Lasam peste noapte prajitura, dimineata portionam si servim la cafea sau ceai ;)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert - Prajitura tavalita