Prajitura frantuzeasca

de anca_rm in Prajituri, 18 Oct 2013 | 3240 vizualizari

 

Este o prajitura savuroasa , plina de cocos .

 

INGREDIENTE

  • Pt.foi:
  • -300 gr faina
  • -150 gr zahar
  • -150 gr margarina Rama
  • -200 gr zahar
  • -1 praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • Pt umplutura:
  • -6 albusuri
  • -250 gr zahar
  • -200 gr nuca de cocos
  • Pt crema:
  • -6 galbenusuri
  • -500 ml lapte
  • -1 budinca vanilie
  • -200 gr zahar
  • -250 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca:

Foile :

Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate .

Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava pregatita in prealabil ( o tava de 20/30 )

Cealalta jumate o lasam pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:

Batem albusurile spuma tare cu zaharul. Cand este tare punem nuca de cocos si amestecam prin rasturnare . Punem compozitia peste foaia de aluat deja asezata in tava . Daca se doreste acum se pot pune visine din compot , stafide .

Intindem si jumatatea ramasa din aluat si o punem peste umplutura .

Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.

Pregatim si crema astfel : Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu 300 ml lapte si le punem la fiert . Praful de budinca in amestecam cu laptele ramas(200 ml ) ai o adaugam peste . Amestecam in continuu pana cand se ingroasa. O lasam sa se racoreasca si adaugam untul taiat bucati mai mici pentru a se amesteca mai repede cu crema . Lasam la racit.

Punem crema peste prajitura scoasa din cuptor si racita , deasupra punem capucino sau ciocolata rasa si punem prajitura la frigider .

Modul de aranjare in tava pe scurt : -o foaie maro -umplutura -optional visinie, stafide, rahat etc -foaie maro -crema -pudra de cacao, capucino

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura frantuzeasca-0
Prajitura frantuzeasca-1
Prajitura frantuzeasca-2
Prajitura frantuzeasca-3
Prajitura frantuzeasca-4
Prajitura frantuzeasca-5
Prajitura frantuzeasca-6
Prajitura frantuzeasca-7

COMENTARII (29)

Rocsi 1

18.10.2013, 19:12

Este o prajitura foarte buna

anca_rm 1

21.10.2013, 13:45

Bya , Andry va multumesc

anca_rm 1

21.10.2013, 13:45

Da Rocsi , asa este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04