Prajitura Inteligenta

de noiinbucatarie in Prajituri, 28 Mar 2016 | 1740 vizualizari

 

Daca va plac prajiturile cu crema, cu siguranta va va incanta aceasta prajitura Desteapta. Si cat este de "desteapta"! Sa isi separe ea singura blaturile?! Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-desteapta/

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 9 oua
  • 200 g faina
  • 300 g zahar tos
  • 200 g unt topit
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Inteligenta:

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos. Se adauga untul topit si faina si se mixeaza in continuare. Adaugam in fir subtire si laptele mixand in continuare.  Mixam si albusurile spuma cu praful de sare. Intr-o cratita mare punem compozitia de galbenusuri si adaugam treptat cate o lingura de albusuri si incorporam usor. Adaugam si esenta. Nu este nicio problema daca mai raman gloduri de albusuri nedizolvate. Tapetam tava de la aragaz cu unt topit si presaram faina. Turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 140 de grade pentru 1 ora. Lasam la racit in cuptor.Cand este complet racita prajitura o putem portiona si pudra cu zahar pudra. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si zahar vanilat

2

Daca va place mai dulce, mai adaugati 50 g zahar.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Inteligenta-0
Prajitura Inteligenta-1
Prajitura Inteligenta-2
Prajitura Inteligenta-3
Prajitura Inteligenta-4
Prajitura Inteligenta-5
Prajitura Inteligenta-6
Prajitura Inteligenta-7
Prajitura Inteligenta-8

COMENTARII (18)

Camelya 1

28.03.2016, 20:58

Buna!

noiinbucatarie 1

28.03.2016, 21:41

Multumesc!

mena29 1

29.03.2016, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41