Prajitura inteligenta

de AndrutzaP in Prajituri, 4 Apr 2016 | 1649 vizualizari

 

Intr-adevar, foarte inteligenta! O recomand tuturor celor ce vor sa gateascaa o prajitura buna dar nu au timp de migalit prin bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 litru lapte
  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Topiti untul si apoi lasati-l la racorit, trebuie sa fie rece cand in adaugati in compozitie.

Separati oualele. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin o spuma albicioasa. Apoi, se adauga untul, putin cate putin, mixand incontinuu. Urmeaza faina cernuta si, la sfarsit, laptele. Mixati incontinuu si incorporati ingredintele usor, unul cate unu.

Albusurile impreuna cu esenta de vanilie, se bat spuma tare, cate de tare posibil. 

Incorporati albusurile in grema de galbenusuri.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade. Aluatul, se lasa la cuptor 1 ora, astfel: primele 10 minute la 240 grade, apoi la 180 grade. Daca vi se pare ca se arde la suprafata, mai reduceti temperatura pana la 130 grade.

Se lasa la racit complet ( de preferat pana a doua zi) si apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

nu grabitit procesul de coacere, este important sa stea 1 ora, altfel nu se va coace crema de la mijloc

2

lasati-o sa se raceasca in cuptor

3

nu deschideti cuptorul in timpul coacerii

RETETA IN IMAGINI

Prajitura inteligenta-0
Prajitura inteligenta-1
Prajitura inteligenta-2
Prajitura inteligenta-3
Prajitura inteligenta-4
Prajitura inteligenta-5
Prajitura inteligenta-6

COMENTARII (7)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

04.04.2016, 13:16

Bya Ralu

Bya Ralu 1

04.04.2016, 15:50

buna

Rocsi

Rocsi 1

05.04.2016, 10:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!