Prajitura intercontinental

de miremirc in Prajituri, 8 Ian 2013 | 213666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 12 albusuri
  • 12 lg nuci macinate
  • 12 lg zahar
  • 6 lg faina
  • Crema :
  • 12 galbenusuri
  • 14 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 lg lapte
  • 300 g unt
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata
  • Glazura :
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura intercontinental:

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute .Cine doreste imparte ingredientele in 3 si coace foile. (eu asa am procedat)

Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi laptele( pe aburi), pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.

Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste foaie.

In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora). In ultima treime adaugam ciocolata rasa.

Glazura: Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Sursa mea este blogul Sydoniei care acum nu mai exista, din pacate...

O prajitura execlent de buna !

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura intercontinental 197044
retete culinare - Prajitura intercontinental 197045
retete culinare - Prajitura intercontinental 197046
retete culinare - Prajitura intercontinental 197047
retete culinare - Prajitura intercontinental 197048
retete culinare - Prajitura intercontinental 197049

COMENTARII (46)

rodicaspring 1

19.11.2013, 13:16

am facut-o si o mai fac ca e nespus de delicioasa nu o sa regretati daca o faceti .....

electra107 1

01.01.2015, 02:51

Doar ce am facut-o. Este exagerat de dulce cu 14 ling de zahar la crema nici nu reusim sa o mancam. Parerea mea este ca ar fi de ajuns 10-11 ling de zahar ar iesi foarte buna

lacraelena 1

23.08.2015, 17:09

Am facut prajitura, este delicioasa si foarte usor de facut, am sa o nfac la toate sarbatorile, e supeeeeer!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S