Prajitura Kinder-pingui a la Patty

de Patricia Iordache in Prajituri, 28 Iul 2013 | 5820 vizualizari

 

Am aceasta reteta de pe blog-ul Laurei Sava...nu mi-a iesit exact cum ar trebui (ca aspect) insa gustul e wow!! Data viitoare cand o voi prepara voi avea mai multa grija la feliere, ca sa arate mai frumos. ;) Am numit-o a la Patty pentru ca am adus modificari la partea de montare a prajiturii (in loc de doua foi am copt un singur blat si in loc de 2 straturi de crema am pus doar un singur strat). N-as vrea ca cineva care isi doreste o astfel de prajitura sa creada ca are acest aspect. Trebuie sa aiba blat, crema, glazura 1, crema, blat si glazura 2.Daca as fi avut mai mult timp as fi facut reteta originala. Gustul este de neegalat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua;
  • 200 gr. zahar;
  • 2 pachete zahar vanilat;
  • 5 linguri pline cu gris/pesmet alb fin (eu am pus pesmet);
  • 5 linguri pline faina;
  • 5 linguri pline cacao neagra;
  • 5 linguri miere;
  • 1/2 pachet praf de copt;
  • putina sare;
  • 50 ml. lapte;
  • 270 ml. ulei;
  • pentru crema:
  • 700 ml. frisca lichida;
  • 2 pliculete intaritor de frisca;
  • 3 linguri lapte condensat;
  • 2 linguri miere;
  • 1/2 lingura esenta de vanilie;
  • Glazura 1 ( se pune peste crema):
  • 120 gr. ciocolata menaj;
  • 70 gr. unt;
  • 1 lingura apa;
  • 2 linguri ulei;
  • Glazura 2 ( pentru finisarea prajiturii):
  • 220 gr. ciocolata menaj;
  • 100 gr. unt;
  • 3 linguri ulei;
  • 1 lingura apa;
  • 1 lingura zahar pudra.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder-pingui a la Patty:

Cum preparam blatul:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, cateva minutem la viteza mare, pana obtinem o crema densa.

Adaugam faina, praful de copt, cacao, pesmetul (grisul) si mixam usor, adaugand laptele , uleiul si mierea.

Albusurile le presaram cu sare si le mixam pana obtinem o spuma tare. le incorporam in amestecul anterior.

Vom obtine o compozitie destul de lichida pe care o vom turna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a cuptorului) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade pentru 15-20 minute.

Lasam sa se raceasca, fara a indeparta hartia de copt pana nu se raceste complet.

Reteta originala prevede ca din aceasta compozitie sa coacem 2 foi (blaturi) dar eu am facut un singur blat pe care l-am taiat apoi in jumatate.

Cum preparam crema:

Mixam frisca la viteza mare pana nu mai curge daca intoarcem castronul invers. Adaugam cele 2 pliculete de intaritor, laptele, mierea, sesnta de vanilie si mixam foarte bine.

Cum preparam glazura 1:

Topim toate ingredientele pe foc, fara sa ajunga la punctul de fierbere! Lasam la racit.

Cum preparam glazura 2:

Topim toate ingredientele pe foc, fara sa ajunga la punctul de fierbere! Lasam la racit.

Cum montam prajitura:

Eu am taiat blatul in jumatate, pe latime, nu pe lungime! am obtinut astfel doua foi (blaturi).

Pe una din foi intindem crema, ajutandu-ne de lama umeda a unui cutit.

Turnam peste crema glazura 1 si dam prajitura la congelator pentru cateva minute pana observam ca s-a intarit.

Punem deasupra celalalt blat apasand usor pe toata suprafata. 

Turnam glazura 2 si lasam la congelator tot cateva minute pana se inatareste.

Taiem prajituta cu lama unui cutit care a fost tinuta in apa fierbinte. astfel prajitura se va taia frumos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Kinder-pingui a la Patty 248355
retete culinare - Prajitura Kinder-pingui a la Patty 248356

COMENTARII (18)

Lia_ 1

28.06.2014, 10:54

intr-o zi trebuie sa o fac musai

kukibella 1

28.06.2014, 19:12

La multi ani !!!

monik80 1

21.03.2015, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L