Prajitura magica

de - TABITA - in Dulciuri, 23 Oct 2013 | 38000 vizualizari

 

O prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers.
Tava: 22 cm diametru
Multumesc Alina- ExploraCuisine pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 150 g biscuiti
  • 100 g cocos
  • 150 g ciocolata taiata in bucatele mici
  • 100 g nuci + migdale
  • 400 ml lapte condensat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura magica:

Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava.

Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam. 

Cocosul se presara peste biscuiti uniform.

Peste cocos se pune ciocolata.

Se taie marunt nuca si migdalele si se aseaza in strat uniform.

Peste nuca se adauga in start cat mai uniform laptele condensat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170°-180°C timp de 25-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca putin.

Se lasa sa se raceasca complet, Se da la frigider pentru minim cateva ore sau peste noapte. Apoi se taie cu un cutit bine ascutit dupa preferinta. Se poate pastra la frigider. 

Atenitie! Nu amestecati straturile, doar asezati strat peste strat.

 

TIPS-URI

1

Nucile se pot inlocui cu alune.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura magica-0
Prajitura magica-1
Prajitura magica-2
Prajitura magica-3
Prajitura magica-4
Prajitura magica-5
Prajitura magica-6
Prajitura magica-7
Prajitura magica-8
Prajitura magica-9

COMENTARII (47)

laura_n 1

25.10.2013, 14:58

yum

- TABITA - 1

25.10.2013, 15:37

Laura

ralu_ca 1

07.11.2014, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04