Prăjitură magică

de Catalina L in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 1120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 g de zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 125 g unt
  • 100 g făină
  • 80 g de nucă rasă de cocos
  • 50 cl de lapte la temperatura camerei
  • 150 g zmeura
  • nucă de cocos rasă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură magică:

Mod de preparare:

Incălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul.     

Separați albusurile si galbenusurile.  

Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul.

Se toarnă în această ordine;untul topit, nuca de cocos rasă, făina și laptele. Amestecați bine cu mixerul. 

Bateti albusurile spuma cu sarea si le adaugati in 3 transe compozitiei dinainte amestecand de sus in jos. Nu amestecati tare, lasati albusurulile sa se vada. 

Turnati compozitia peste zmeura pusa intr-o tava rotunda (22-24 cm) tapetata cu putin unt .

Coaceti la cuptor (preincalzit) la 150 grade timp de 50-60 minute pana cand s-a copt bine deasupra.     

Lasati să se răcească și rezervați în frigider cel putin 3 ore inainte de servire.  

Poftă bună !

 

TIPS-URI

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură magică-0
Prăjitură magică-1
Prăjitură magică-2
Prăjitură magică-3
Prăjitură magică-4
Prăjitură magică-5
Prăjitură magică-6
Prăjitură magică-7

COMENTARII (3)

Rocsi 1

12.02.2015, 21:58

MotanLaOale 1

13.02.2015, 00:00

CarmenBlue 1

25.02.2015, 12:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04