Prajitura Merisor

de Bya Ralu in Prajituri, 17 Iul 2013 | 1430 vizualizari

 

reteta este luata de la merisor:))) http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-merisor-48292.html foarte buna,multumesc>:D<

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 500 g iaurt cremosso danone
  • 12 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie si rom
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Pentru umplutura:
  • 450 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de merisoare deshidratate
  • coaja de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 4-5 nectarine sau alte fructe
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Merisor:

Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec.

Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de lamaie.

Intr-o tava punem hartie de copt, adaugam 3/4 din aluat si il punem la cuptor pentru 15 minute. Scoatem tava, punem compozitia de branza si deasupra aranjam nectarinele taiate felii rontunde sau bucati mai mici. Aluatul ramas se pune in jurul fructelor cu o lingura. Se da din nou la cuptor pentru 20-25 minute.

Se serveste rece

 

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte buna si foarte usor de facut

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Merisor-0
Prajitura Merisor-1
Prajitura Merisor-2
Prajitura Merisor-3
Prajitura Merisor-4
Prajitura Merisor-5
Prajitura Merisor-6

COMENTARII (46)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

31.07.2013, 13:32

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 10:25

ce prajitura buna !

Bya Ralu

Bya Ralu 1

04.12.2013, 12:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!