Prajitura Mimoza sau prajitura Albinita ?

de Toamna07 in Prajituri, 10 Feb 2014 | 101935 vizualizari

 

Am facut prajiturica asta de multe ori,cu mici modificari la ingredientele pentru foi,care se intindeau mai greu.Reteta asta am gasit-o in vraful de reviste culinare cumparate pentru sarbatori.
In revista apare sub denumirea de Mimoza ,dar eu o stiam ca Albinita sau Ungureasca.
Oricum, este o bunatate de prajitura si foile pregatite dupa aceasta reteta se intind mult mai usor datorita laptelui care inmoaie coca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 foi coapte pe spatele tavii de marimea ( 22/30 cm) :
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri cu miere
  • 5 linguri cu lapte
  • 450-500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema :
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt gras
  • 3 linguri cu faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 fiole cu esenta de vanilie
  • 1 cana cu gem de prune/capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mimoza sau prajitura Albinita ?:

Foile:

Intr-o cratita, punem untul ,laptele,zaharul,mierea si oul.Punem pe foc mic si amestecam continuu,pana se obtine o spuma,cam 10 minute.NU SE FIERBE !
Lasam compozitia sa se raceasca.
Amestecam praful de copt cu faina cernuta.Incorporam in compozitia cu miere.
Framantam un aluat omogen,il impartim in 4 parti egale.
Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unsa cu putin unt in cuptorul incins( pana se inchid putin la culoare).Se vor usca afara.

Crema:

Amestecam cu un tel faina,laptele si galbenusurile.Punem pe foc mic si fierbem amestecand continuu.Adaugam esenta de vanilie.
Lasam sa se raceasca.
Batem spuma untul cu zaharul si adaugam peste amestecul racit.Omogenizam bine toate ingredientele astfel incat sa obtinem o crema de consistenta mierii.

Impartim crema in doua parti egale.

Asamblam prajitura: foaie,crema,foaie,gem,foaie,crema,foaie.
Asezam un fund de lemn,o greutate, peste prajitura si o dam la rece peste noapte.
Presaram zahar farin si o portionam.
Frageda si gustoasa !

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Mimoza sau prajitura Albinita ?-0
Prajitura Mimoza sau prajitura Albinita ?-1
Prajitura Mimoza sau prajitura Albinita ?-2
Prajitura Mimoza sau prajitura Albinita ?-3

COMENTARII (25)

Toamna07

Toamna07 1

05.03.2014, 16:49

simsim82

simsim82 1

07.03.2014, 09:02

Ce bine arata!

iri_iri

iri_iri 1

30.03.2015, 18:17

Am facut-o si eu , este super de buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!