Prajitura multicolora

de merisor in Prajituri, 10 Iul 2012 | 30927 vizualizari

 

foarte gustoasa si aspectoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie maro:
  • 350 g faina
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 250 g smantana
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • putina sare
  • Ingrediente foaie alba:
  • 6 albusuri
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri zahar
  • 200g nuca de cocos
  • putina sare
  • Ingrediente foaie galbena:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • putina sare
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • O budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 250 g zahar
  • 1 pachet de unt
  • 700 ml lapte
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Visine din dulceata,
  • stafide,
  • coaja de portocala si felii de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura multicolora:

Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine.

La foaia alba, albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos.

La foaia galbena se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga apa minerala, galbenusurile se freaca cu sare, se adauga uleiul se incorporeaza faina si se amesteca cu albusurile.

Crema de vanilie: se fierb toate ingredientele la foc moale, mai putin untul care se adauga cand se ia de pe foc(sau se poate adauga cand crema s-a racit amestecandu-l frecat cu mixerul) Eu am pus in crema  si coaja rasa de portocala.

Se aseaza foaia maro in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina, peste foaia maro se aseaza visinele scurse din dulceata sau compot, apoi foaia alba si in final foaia galbena peste care se presara cateva stafide care au fost tinute mai intai in apa. Se da la cuptor aproximativ 40-45 minute.

Se lasa la racit, se aseaza felii de portocala(de fapt feliile de portocala se taie in alte felii mai micute) apoi se toarna crema de vanilie si se orneaza cu ciocolata rasa Crema de vanilie capata o culoare usor portocalie de la coaja de portocala.

 

 

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

03.11.2013, 19:37

felicia, mai multa atentie la formularea comentariilor, altfel risti banarea

merisor 1

03.11.2013, 20:24

Felicia, dar nu te opreste nimeni sa cauti ceva mai simplu ))

Marci1961 1

04.11.2013, 14:16

SUPER....ABIA ASTEPT SA O FAC DE SARBATORI !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!