Prajitura de iarna

de krinakrina in Prajituri, 26 Dec 2011 | 3267 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor de facut si foarte gustoasa, cat timp va sta in cuptor va umple casa cu aroma de scortisoara si va aduce cel putin un ren la usa voastra...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 350 gr zahar
  • 350 ml ulei
  • 5 oua
  • 150 gr nuca
  • 600 gr morcov
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 ligurita esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de iarna:

Morcovii se rad pe razatoarea fina. Nuca se macina mica, dar nu praf.

Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar peste ele se adauga uleiul treptat.

Se muta compozitia intr-un vas mai mare, se adauga morcovii rasi, apoi nuca macinata si praful de copt (stins cu zeama de lamaie). Se amesteca bine.

In final se adauga faina, scortisoara si praful de sare. Se amesteca bine.

Se pune hartie de copt intr-un vas mare (compozitia are cam 2,5 litri in acest moment), fara sa o ungem cu nimic. Se toarna compozitia in vas.

Se pune in cuptorul preincalzit, se coace la foc mediu (180-190 grade) timp de 40 de minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea, daca pe scobitoare nu se mai prinde coca, este gata.

Se lasa inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi se scoate si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar farin la servire. Continutul trebuie sa fie umed, nu va speriati ca este nefacuta, caci asa trebuie sa fie.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de iarna-0
Prajitura de iarna-1

COMENTARII (13)

krinakrina 1

29.12.2011, 19:10

La multi ani! Un An nou mai bun si mai bogat in retete reusite!

Lau 1

06.01.2012, 15:59

bun venit

danakarin 1

06.01.2012, 16:14

bine ai venit ! Iti doresc un an cu multe succese si sa te simti bine printre bucatarasi !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41