Prajitura cu morcov

de Andreea Caroline in Prajituri, 16 Aug 2015 | 1707 vizualizari

 

D-e-l-i-c-i-o-a-s-a !!! Data viitoare insa voi mari cantitatea de morcov ...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g morcov
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina alba tip '00'
  • 30 gr nuca
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov:

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu ouale si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima  pana ce devin spuma si s-au deschis la culoare iar zaharul s-a topit . 

Adaugam laptele, uleiul si un varf de sare si mixam in continuare. 

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea cu gauri mari. Nuca o maruntim. 

Adaugam morcovii si nuca in bolul cu compozitia de oua si mixam bine. 

Separat amestecam faina si praful de copt si le punem in bol.Amestecam cu grija cu miscari de jos in sus. 

Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si punem compozitia .

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 minute . 

Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se racoreasca, o taiem cuburi si servim . 

 

TIPS-URI

1

Nuca poate fi inlocuita cu migdale .

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu morcov-0
Prajitura cu morcov-1
Prajitura cu morcov-2
Prajitura cu morcov-3
Prajitura cu morcov-4
Prajitura cu morcov-5
Prajitura cu morcov-6
Prajitura cu morcov-7
Prajitura cu morcov-8
Prajitura cu morcov-9
Prajitura cu morcov-10
Prajitura cu morcov-11
Prajitura cu morcov-12

COMENTARII (38)

Andreea Caroline 1

17.08.2015, 19:13

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:36

Andreea Caroline 1

28.08.2015, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04