Prajitura ''Musuroi de cartita''

de ella49 in Prajituri, 27 Mai 2011 | 14145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie prajitura Musuroi de cartita de la Dr.Oetker
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 430 ml lapte
  • 3 banane mari
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Musuroi de cartita'':

Praful pentru blat,ouale,untul si 30 ml lapte se amesteca cu mixerul timp de 8 minute pana se omogenizeaza compozitia.

Apoi se pune intr-o forma de copt sau in cratita emailata unsa,acoperita cu hartie de copt si tapetata cu faina.Se lasa la cuptor timp de 30-35 de minute dupa care atunci cand se scoate din cuptor se mai lasa 20 de minute in forma sa se raceasca.

Pe suprafata blatului racit se traseaza un cerc la o distanta de 1 cm de la margine.Se indeparteaza coaja blatului din interiorul cercului,apoi se scobeste in continuare,scormonind cu degetele cca 1 cm adancime,cu grija pentru a forma frimituri mici care se pastreaza intr-un vas separat.Acestea vor fi folosite pentru a acoperi crema.

Bananele decojite se taie pe jumatate de-a lungul si se aseaza in scobitura facuta in blat,cu partea taiata in jos.

Crema se pregateste numai dupa aranjarea bananelor.Intr-un vas se pune praful pentru crema si 400 ml lapte rece apoi se bate cu mixerul timp de 5 minute la viteza mare.

Apoi adaugi fulgi de ciocolata amestecand usor cu lingura.Crema obtinuta se toarna peste banane si se aranjeaza sub forma unei cupole(musuroi).Peste crema se presara frimiturile apasand usor pentru a se fixa pe crema.

Prajitura se poate servi dupa o pastrare de 2 ore in frigider.

POFTA BUNA!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura ''Musuroi de cartita''-0
Prajitura ''Musuroi de cartita''-1
Prajitura ''Musuroi de cartita''-2

COMENTARII (18)

MIUTA 1

27.05.2011, 21:37

LUK 1

27.05.2011, 22:38

si eu faceam destul de des praji asta..e buna buna

monik80 1

19.03.2015, 12:42

buuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04