Prajitura Noire

de diaconta in Prajituri, 4 Iun 2011 | 13699 vizualizari

 

Neagra precum noaptea,creaza dependenta si se raspandeste mai rapid decat o epidemie.Initial m-am amuzat citind despre obsesia pentru aceasta prajitura,dar mi-am dat seama ca e un fapt dovedit impactul pe care il are asupra simturilor.Dupa ce am vazut-o la Licuta,la Gaby,apoi la Madi, m-am declarat invinsa de pofta si m-am apucat de munca.Maine am s-o repet pentru ca am o comanda "speciala",iar cea de azi s-a "topit" foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr unt
  • 200 gr biscuiti cu cacao cu glazura de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 15 gr gelatina
  • 3 linguri lichior cherry angelli

Glazura:

  • 50 gr ciocolata
  • 50 gr frisca lichida

Decor:

  • sticksuri de ciocolata cu inima de menta
  • cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Punem la topit 100 gr unt.Biscuitii ii sfaramam (eu i-am pus in blender) si ii amestecam cu untul topit.

Intr-o tava de chec (e am avut o tava mare de yena si mi s-a umplut),punem o folie de plastic si asezam compozitia de biscuiti,apasand putin cu lingura.Lasam tava la frigider,pana cand facem restul compozitiei.

Gelatina se pune la hidratat cu 100 ml apa rece.

Ciocolata se rupe bucati si se pune pe baie de aburi,impreuna cu 5o ml frisca.Cand ciocolata s-a topit,se ia de pe foc se lasa foarte putin sa se racoreasca,apoi se adauga restul de unt,gelatina inmuiata pe baie de aburi sau la microunde.Incorporam cacaua si zaharul pudra si lichiorul.

In reteta initiala frisca se punea nebatuta,eu am batut friisca si apoi am incorporat-o in amestecul de ciocolata.Mi-a placut rezultatul obtinut astfel.

Amestecul de ciocolata se pune in tava peste biscuiti se se lasa cateva ore la frigider.

Dupa ce s-a intarit suficient se rastoarna pe un platou.Se face glazura de ciocolata si se pune deasupra.

Se orneaza dupa preferinta.Eu am adus un plus de aroma cu sticksurile de ciocolata cu menta si cateva cirese.

Deja abia astept s-o fac din nou.

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Noire-0
Prajitura Noire-1
Prajitura Noire-2
Prajitura Noire-3
Prajitura Noire-4

COMENTARII (117)

diaconta

diaconta 1

19.06.2011, 17:14

Cristina mersi

dantes

dantes 1

07.05.2012, 08:40

O prajitura eleganta si delicioasa,felicitari!

diaconta

diaconta 1

07.05.2012, 09:09

Dantes multumesc
si daca mi-ai adus aminte,trebuie neaparat s-o refac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!