Prajitura "Ora 12"

de madi_marin in Prajituri, 15 Noi 2010 | 24745 vizualizari

 

Reteta de blat este by Bitza ....cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 50 g cacao Dr. Oetker
  • 10 linguri faina
  • Glazura:
  • 240 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • Ornat :
  • 300 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ora 12":

Blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se mixeaza bine. Se adauga apoi cacaoa si faina. Se toarna aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si  se coace cam 20-25 minute. Se da la racit.

Sirop: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa se dizolve caramelul complet. Se da deoparte de pe foc, apoi se adauga mierea si esenta de rom. Se lasa la racit.

Glazura : se rupe ciocolata in bucatele care se pun impreuna cu untul intr-un vas pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topesc complet si ciocolata si untul.

Blatul racit se taie in 12 bucati care se insiropeaza din abundenta. Pe fiecare se toarna apoi glazura si se lasa sa se intareasca un pic. Se pun moturi de frisca si se presara ciocolata rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Ora 12"-0
Prajitura "Ora 12"-1
Prajitura "Ora 12"-2

COMENTARII (38)

babi5 1

16.10.2013, 20:42

Tuxedo 1

05.01.2014, 02:32

e tare buna, mancam pe vremuri la cofetarie, dar nu e ca cea facuta in casa !trebuie sa o fac curand !

ryta 1

05.01.2014, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04