Prajitura pasca

de loredanaaa in Prajituri, 26 Apr 2013 | 1205 vizualizari

 

Mi-a placut aceasta prajitura ca un fel de pasca,nu este nici asa de grea.A doua oara am incercat cu aluat de crostata,a iesit buna dar n-am nici o poza .

 

INGREDIENTE

  • 200 g de faina
  • 200 g de zahar
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g de unt plus 2 linguri pentru garnitura, moale la temperatura camerei
  • 500 g de branza de vaci (sau urda)
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri de cacao pudra (2 pentru blat si 2 pt glazura)
  • 2 esente de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pasca:

Blatul de cacao:

Se amesteca 100 g de unt moale cu 100 g de zahar, amestecand bine cu mixerul, apoi se adauga un ou amestecand bine pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga 100 ml  de lapte, amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati bine, apoi  o esenta de vanilie si praful de cacao (2 linguri), amestecati (va iesi un aluat mai lichid ca cel de chec)

Intr-un bol amestecati bine branza de vaci cu 2 galbenusuri, 100 g de zahar, 100 g de unt moale si o vanilie. Daca compozitia e prea lichida adaugati 2 linguri de gris.

In alt bol se bat albusurile pana devin spuma tare. Se amesteca compozitia de branza cu albusurile batute spuma, cu miscari incete de sus in jos.

Intr-o tava rotunda asezati foaia de copt unsa cu unt, apoi se toarna jumatate din blatul de cacao in tava, intindeti cu o lingura pe tot fundul tavii si putin il ridicati si pe pereti, cam 1 cm. Se toarna umplutura de branza, apoi cu o lingura turnati incet aluatul ce v-a ramas, intindeti-l usor cu un cutit.

Se coace la un foc mic de 150 grade pentru o ora. Testati cu scobitoarea cand e gata

Glazura:

Intr-o cratita amestecati 4 linguri de zahar cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt. Puneti pe foc si cand se dizolva toate ingredientele, cand incepe sa fiarba dati focul mic si lasati pana se ingroasa ca aluatul de clatite. Se toarna  glazura peste pasca, lasati 15 minute, apoi puneti in frigider pentru 2-3 ore.

Pofta buna!

 

 

 

 

COMENTARII (13)

loredanaaa

loredanaaa 1

26.04.2013, 23:53

incearca babi ca e bun

diana_k

diana_k 1

27.04.2013, 13:01

loredanaaa

loredanaaa 1

03.05.2013, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!