Prajitura "Petre Roman"

de nicoleta_girl in Prajituri, 25 Sep 2013 | 5350 vizualizari

 

Buna! Ma numesc Nicoleta si vreau sa va prezint o reteta pe care o apreciaza toata familia si care este, de asemenea, preferata mea pentru ca este foarte usor de preparat si de efect!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 ou
  • 150-200 g zahar
  • margarina (50-100 g)
  • esenta
  • lamaie
  • nuca de cocos

Pentru caramel:

  • 200 g zahar

Pentru decor:

  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Pentru blat:

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare, dupa se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si spuma nu cade din castron (facem testul sa vedem daca cade sau nu, intorcand vasul cu gura in jos). Adaugam faina, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. Dam la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Pentru crema:

Se bate oul cu zaharul pana se albeste compozitia, se adauga faina si amestecand continuu laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca pana ajunge la fierbere si mentinand 2-3 minute. Se opreste focul si se adauga margarina amestecand cu telul. Dupa ce se raceste crema se adauga esenta, nuca de cocos si putina zeama de lamaie.

Pentru asamblare:

Se caramelizeza zaharul si se adauga peste blat avand grija sa acoperim toata suprafata. Lasam sa se intareasca caramelul putin si apoi adaugam crema . Lasam la racit apoi ornam cu frisca si ciocolata rasa!

POFTA BUNA!

 

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

25.09.2013, 18:13

deyutzky 1

25.09.2013, 19:02

buna prajiturica bine ai veniiit!

simo_da 1

23.10.2013, 17:43

nu scrie cand se pun galbenusurile, ce fel de esenta si cata nuca de cocos.in rest reteta e ok si usor de facut.multe retete reusite si complete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L