Prajitura pufoasa cu capsuni

de papabundetot in Prajituri, 3 Mai 2014 | 2329 vizualizari

 

Pentru ca o zi de sambata fara desert nu are farmec si pentru ca de dimineata am fost la piata si am gasit capsuni proaspete,m-am gandit sa fac o prajiturica usoara si racoroasa.Nu duc lipsa de imaginatie in bucatarie atunci cand vine vorba de a crea ceva nou,asa ca pot spune ca sunt chiar incantata de prajiturica mea de astazi si va recomand sa o incercati…sigur va va fi pe plac :)

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita anason macinat
  • esenta de menta
  • 2 pliculete praf de copt

Pentru crema:

  • 600 gr capsuni proaspete
  • 30 gr zahar
  • 150 ml frisca vegetala
  • 250 ml frisca naturala
  • 10 gr gelatina foi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu capsuni:

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri am pus zaharul si am mixat bine pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina,esenta si praful de copt,am omogenizat complet si am dat compozitia deoparte.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si apoi le-am incorporat usor peste amestecul de galbenusuri.Am pus toata compizitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 20-25 minuta,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Crema: Am taiat 600 gr capsuni in cubulete mici si le-am pus la foc impreuna cu zaharul,le-am lasat sa fiarba bine,apoi le-am pasat cu blenderul,pana cand s-a format un sos.Am inmuiat foile de gelatina  in apa rece (conform instructiunilor de pe ambalaj) si apoi le-am adaugat peste capsuni,am amestecat bine si am dat sosul la racit.

Am batut bine frisca vegetala impreuna cu cea naturala pana cand s-a intarit,am oprit o parte pentru ornat,iar peste cealalta parte am pus sosul de capsuni si am omogenizat compozitia.

Blatul de prajitura l-am taiat in 2 si am obtinut 2 blaturi,pe cel de jos l-am uns putin cu o parte din sosul de capsuni,apoi am pus un strat de capsuni felii  si ultimul strat frisca amestecata cu sosul de capsuni,am pus deasupra celalalt blat.Am “zgariat” cu un cutit pe blatul de deasupra cam pe unde urma sa tai prajitura dupa ce se va raci si unde am considerat ca ar fi mijlocul fiecarei bucati am ornat cu frisca , cate un cubulet de capsuni si frunze proaspete  de menta .

Prajitura trebuie sa stea lafrigider 2-3 ore inainte de a o putea taia in siguranta.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315926
retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315927
retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315928
retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315929
retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315930
retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315931
retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315932
retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315933
retete culinare - Prajitura pufoasa cu capsuni 315934

COMENTARII (20)

Corinuta 1

04.05.2014, 00:52

cu capsunele!

Panacris 1

04.05.2014, 11:10

JulyCris 1

04.05.2014, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S