Prajitura pufoasa cu cirese

de cristeena20 in Prajituri, 17 Iun 2013 | 24317 vizualizari

 

Aceasta reteta este preferata mea. Se face foarte repede si este atat de pufoasa si buna. Putem folosi si alte tipuri de fructe: prune, visine, caise,etc.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 gr faina
  • 12 linguri ulei
  • 300 gr zahar
  • 2 vanilii
  • coaja de lamaie
  • 225 ml lapte
  • 2 prafuri de copt
  • cirese (sau alte fructe)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu cirese:

- Spalam ciresele si le scoatem samburii , apoi le presaram cu zahar.

- Batem ouale intregi cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si uleiul. Mixam cca 5 minute pana isi dubleaza volumul si devine albicios. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot jumatate, amestecand bine. Repetam cu restul de lapte si faina. 

- Pregatim tava cu unt si faina si turnam compozitia in ea, apoi deasupra presaram fructele. Cum nu intra foarte usor in aluat, le putem impinge putin cu o lingura.

- Se dau la cuptor incins pana se coace bine, facand testul scobitorii.

- Se serveste pudrata cu zahar praf.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura pufoasa cu cirese-0
Prajitura pufoasa cu cirese-1
Prajitura pufoasa cu cirese-2
Prajitura pufoasa cu cirese-3
Prajitura pufoasa cu cirese-4
Prajitura pufoasa cu cirese-5
Prajitura pufoasa cu cirese-6
Prajitura pufoasa cu cirese-7
Prajitura pufoasa cu cirese-8
Prajitura pufoasa cu cirese-9
Prajitura pufoasa cu cirese-10
Prajitura pufoasa cu cirese-11

COMENTARII (34)

Alexandra Elena 1

25.06.2013, 11:23

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 13:07

minunata prajitura

cristeena20 1

08.12.2013, 13:35

Multumesc Kristina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04