Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

de Camelya in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 2289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru blat:
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 1 praf de sare
  • Ingredientele pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Pentru ornat o sa folosim nuca de cocos.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de lamaie:

Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si faina treptat amestecata cu praful de sare.Se amesteca compozitia iar apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la cuptor cca 20 de minute pana la proba de apasare-aluatul trebuie sa isi revina la forma initiala.Dupa ce au trecut cele 20 de minute lasam sa se raceasca dupa care taiem in 2 foi. Pentru prepararea cremei o sa punem la fiert 400 ml de lapte.Intr-un bol se amesteca zaharul, ouale, zaharul si restul de lapte rece. Dupa ce laptele a inceput sa fiarba adaugam compozitia de mai sus si o lasam cca 5 minute pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si o turnam intr-un bol. Cand este apropae rece se spumeaza impreuna cu untul, zeama de lamaie si coaja. Pe o tava punem prima foaie si adaugam crema de lamaie (mai oprim cca 4 linguri pentru ornat) si intindem uniform iar apoi se aseaza foaia de blat. Se adaugam restul de crema si se presara nuca de cocos deasupra. 

Este delicios de gustoasa!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura pufoasa cu crema de lamaie 400287
retete culinare - Prajitura pufoasa cu crema de lamaie 400288

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.09.2015, 21:43

Ce imi place prajitura asta

Camelya 1

12.09.2015, 15:01

Madda 1

31.01.2016, 13:00

Ador prajitura asta! Am facut-o si mi-a placut la nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55