Prajitura rapida

de liana_geicu in Prajituri, 16 Noi 2009 | 74600 vizualizari

 

o prajiturica rapida, cu ce am gasit prin casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem de caise (400 g)
  • 400 g biscuiti populari
  • Crema de vanilie:
  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri de faina 
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 pachet de unt
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida:

Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat, se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul.

Se face un sirop din 10 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom. Se fierbe, se lasa putin la racit apoi se scufunda biscuitii in el.

Biscuitii se asaza pe un platou dreptunghiular apoi se intinde gemul, se pune un alt strat de biscuiti insiropati si apoi crema de vanilie si ultimul strat de biscuiti.

Crema de vanilie este de la o prajitura facuta de Bunica.

 

 

TIPS-URI

1

Prajitura se taie a doua zi, cand biscuitii se inmoaie de la crema.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura rapida 10709
retete culinare - Prajitura rapida 10710
retete culinare - Prajitura rapida 10711

COMENTARII (25)

Tuxedo 1

14.01.2014, 22:10

foarte foarte buna! imi place la nebunie!

Pushaa 1

15.01.2014, 13:04

Bucate_vesele_si_triste 1

16.01.2014, 21:17

ingredient zahăr totalizează 300g+zahăr+10linguri x 25g=300g+250g+zahăr=550g +zahăr de zahăr..io cam ast-am priceput la capitolul zahăr, dar cred că reţeta de faţă c`est pour les connaiseurs, nu pentru ageamii ca mine! Aşa-i bre?..da' de bună, o fi bună pentru cine n-o ia ad literam şi face cum ştie că se face!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21