Prajitura rasturnata cu piersici

de Steffy in Prajituri, 30 Mar 2013 | 3674 vizualizari

 

Este o prajitura simpla pentru cei care iubesc dulciurile cu fructe. Eu am ales piersici, voi puteti alege orice va place.

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 borcan 800 gr piersici feliate in compot
  • 5 oua
  • 6 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-12 linguri faina
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici:

Ouale le separam. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, apoi apa minerala. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.

Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn. Luam o tava rotunda de tort si o tapetam cu hartie de copt. Asezam jumatate din feliile de piersici in tava, iar deasupra turnam jumatate din compozitia pregatita mai sus. Adaugam apoi restul de piersici si compozitia ramasa.

Radem ciocolata deasupra si folosim o furculita pentru a patrunde in compozitie. Eu nu am folosit si a ramas la suprafata toata ciocolata, iar cand mancam prajiturica ne murdaream pe maini.

Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita. O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare). Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.

Se serveste cand s-a racit. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu piersici-0
Prajitura rasturnata cu piersici-1
Prajitura rasturnata cu piersici-2
Prajitura rasturnata cu piersici-3
Prajitura rasturnata cu piersici-4
Prajitura rasturnata cu piersici-5

COMENTARII (7)

deyutzky

deyutzky 1

31.03.2013, 12:10

diaconta

diaconta 1

31.03.2013, 13:12

super

diana_k

diana_k 1

08.04.2013, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!