Prajitura ratatilor

de Mutulica in Dulciuri, 27 Apr 2016 | 1995 vizualizari

 

Va propun o reteta rapida, cum n-a vazut Parisul, buna pentru bucatarii ratati, dar si in situatiile cand aveti musafiri neasteptati si vreti totusi sa le puneti o prajitura pe masa.


Pentru ca tot am vorbit despre ratati: Pericle Martinescu si Horia Stamatu sunt doar doua nume dintr-un sir mai numeros de care nu am auzit nici eu. Inca din anii 30 acesti anonimi absolventi de facultate erau stalpi de cafenea,  mari  consumatori de opiu si  alcool pentru ca nu-i vroia nimeni, nici macar in politica, daramite in vreo slujba onesta si conforma cu valoarea lor! Au ajuns depresivi (de aici li se trage consumul de opiu si alcool) sau au sfarsit in inchisoare pentru ca spuneau ce gandeau.

 

INGREDIENTE

  • - 4 linguri rase de faina
  • - 3 linguri rase de zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - o jumatate lingurita praf copt
  • - 1 ou
  • - 3 linguri lapte
  • - 3 linguri ulei

Decor

  • - crema de cacao si alune
  • - visine din visinata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ratatilor:

Amestecati ingredientele uscate, apoi adaugati oul, laptele, uleiul si amestecati din nou foarte bine toata compozitia care trebuie ne-a-pa-rat sa incapa intr-un bol, dar sa nu depaseasca 2/3 din acesta. Bagati bolul la cuptorul cu microunde, la 850 de watti, pentru doua minute jumatate.

In tot acest rastimp va voi spune ca poetul si actorul Emil Botta a fost unul dintre ratatii despre care am inceput sa va povestesc. El le-a dat numele: Grupul Corabia cu Ratati.

Doi dintre membrii acestei corabii au plecat din tara: Mircea Eliade si Eugen Ionescu.

Neacceptand compromisurile, cei care au ramas au ales sa traiasca aidoma unor ratati. Cu greu veti gasi ceva despre ei, mai mult barfe, deci nu va pot intreba: asa va place istoria?

Era sa uit: dupa ce se coace prajitura, o desprindeti cu ajutorul unui cutit, o rasturnati pe o farfurie si o ornati cu crema de cacao si alune ( topita si ea la microunde ) peste care adaugati cateva visine  din visinata.

Va doresc pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt numai pentru un bol si trebuie sa fiti foarte atenti cat puneti ca sa nu va iasa prajitura din bol cand o introduceti la microunde.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura ratatilor-0
Prajitura ratatilor-1
Prajitura ratatilor-2
Prajitura ratatilor-3
Prajitura ratatilor-4
Prajitura ratatilor-5
Prajitura ratatilor-6
Prajitura ratatilor-7
Prajitura ratatilor-8
Prajitura ratatilor-9
Prajitura ratatilor-10
Prajitura ratatilor-11
Prajitura ratatilor-12
Prajitura ratatilor-13
Prajitura ratatilor-14

COMENTARII (26)

Rux

Rux 1

02.05.2016, 23:12

Arata incredibil! Si-mi plac povestile tale!

anca_rm

anca_rm 1

03.05.2016, 11:34

Costel o prajiturica rapida si care arata tare bine , sa mai vii cu povestioare ca sunt tare faine

Mutulica

Mutulica 1

03.05.2016, 19:06

Saru-mana, multumesc mult!Nu cred ca o sa ma tina mult.Efortul e mai mare, nu e doar o simpla refulare , scris direct si postat,ca la celelalte articole.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!