Prajitura Rudy

de Miha in Prajituri, 28 Feb 2010 | 3219 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 750 g. branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Aluat:

faina se amesteca impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se adauga si restul ingredientelor. Vom obtine un aluat maleabil, pe care-l vom imparti in 2. Punem aluatul la congelator, cata vreme preparam crema.

Crema:

Branza se mixeaza cu zahar, oua si esenta. Daca branza este prea uscata se adauga putina smantana sau frisca lichida.

In tava (20/20 cm) bine unsa cu unt razuim pe razatoarea cu ochiuri mari una din bucatile de aluat. "Crliontii" de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.

Se pune crema de branza si se niveleaza.

Acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat data, de asemenea, prin razatoare.

Se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40 minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

aluatul va fi mai usor de dat pe razatoare daca va fi cat mai rece.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rudy-0
Prajitura Rudy-1
Prajitura Rudy-2
Prajitura Rudy-3
Prajitura Rudy-4

COMENTARII (22)

Mona78

Mona78 1

12.08.2011, 04:30

Nu-i nici o problema.Ma bucur ca ti-a placut....la fel si snickersul.Retetele sint postate prin 2004..Succes la gatit,ca tot ce faci iti iasa tare fain..ps..te urmaresc si pe blog.baffta!

Miha

Miha 1

12.08.2011, 15:43

Multumesc Mona!

DIANA B

DIANA B 1

12.08.2011, 16:00

Iote diavolita , mi-a scapat in februarie , da' mi-a aparut in cale azi ... tu m-ai lipseai chiar ca mor , bei am pus si ecran cu bariera de aia ... nush cum ii zice , la glucometru , da' n-are nici o sansa sa mai supravietuiasca si nici io

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12