Prajitura Rudy

de Miha in Prajituri, 28 Feb 2010 | 3168 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 750 g. branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Aluat:


faina se amesteca impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se adauga si restul ingredientelor. Vom obtine un aluat maleabil, pe care-l vom imparti in 2. Punem aluatul la congelator, cata vreme preparam crema.


Crema:


Branza se mixeaza cu zahar, oua si esenta. Daca branza este prea uscata se adauga putina smantana sau frisca lichida.


In tava (20/20 cm) bine unsa cu unt razuim pe razatoarea cu ochiuri mari una din bucatile de aluat. "Crliontii" de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.


Se pune crema de branza si se niveleaza.


Acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat data, de asemenea, prin razatoare.


Se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40 minute.


Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

aluatul va fi mai usor de dat pe razatoare daca va fi cat mai rece.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Rudy 19621
retete culinare - Prajitura Rudy 19622
retete culinare - Prajitura Rudy 19624
retete culinare - Prajitura Rudy 19625
retete culinare - Prajitura Rudy 19627

COMENTARII (22)

Mona78 1

12.08.2011, 04:30

Nu-i nici o problema.Ma bucur ca ti-a placut....la fel si snickersul.Retetele sint postate prin 2004..Succes la gatit,ca tot ce faci iti iasa tare fain..ps..te urmaresc si pe blog.baffta!

Miha 1

12.08.2011, 15:43

Multumesc Mona!

DIANA B 1

12.08.2011, 16:00

Iote diavolita , mi-a scapat in februarie , da' mi-a aparut in cale azi ... tu m-ai lipseai chiar ca mor , bei am pus si ecran cu bariera de aia ... nush cum ii zice , la glucometru , da' n-are nici o sansa sa mai supravietuiasca si nici io

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20