Prajitura Rudy

de Irina in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 11646 vizualizari

 

Abia am descoperit-o, desi multi bucatarasi dragalasi au facut-o pana acum. Tot ce va mai spun este ca e delicios de buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  •  400 g faina
  • esenta de rom
  • Pt. crema:
  • 3 cutii de branza Ceva pufos Delaco (3*140 g)
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Am mixat bine untul cu zaharul, am adaugat galbenusul de ou, cele doua linguri de cacao, esenta de rom si faina plus praful de copt. Am obtinut un aluat omogen, pe care l-am impartit in doua, formand cate o bila. Am pus aluatul la intarit in frigider si am trecut la prepararea cremei.

Am amestecat branza pufoasa cu crema de mascarpone, zaharul, ouale si esenta de rom. 

Intr-o tava de cuptor cu dimensiunile 25/30 cm tapetata cu hartie de copt am ras (pe razatoarea mare) una din bilele de aluat. Pe deasupra am turnat crema de branza.

Deasupra am ras cea de a doua bila de aluat, avand grija sa distribui uniform aluatul, pe intreaga suprafata. 

Tava am pus-o la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade si gata treaba! 

Prajitura se lasa la racit inainte de a fi taiata. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Rudy 377904
retete culinare - Prajitura Rudy 377905
retete culinare - Prajitura Rudy 377906
retete culinare - Prajitura Rudy 377907
retete culinare - Prajitura Rudy 377908
retete culinare - Prajitura Rudy 377909
retete culinare - Prajitura Rudy 377910
retete culinare - Prajitura Rudy 377911
retete culinare - Prajitura Rudy 377912
retete culinare - Prajitura Rudy 377913
retete culinare - Prajitura Rudy 377914
retete culinare - Prajitura Rudy 377915
retete culinare - Prajitura Rudy 377916

COMENTARII (30)

tarasmariana 1

05.05.2015, 18:42

CulinaryRainbow 1

05.05.2015, 18:43

De când n-am mai mâncat...

tanyapatap 1

05.05.2015, 20:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S