Prajitura SEMI NOIRE

de kamy in Prajituri, 14 Iun 2011 | 14165 vizualizari

 

Am facut-o ca nu am mai putut de pofta.N-am avut chiar tot ce-mi trebuia ptr original in casa,asa ca mi-a iesit prajiura asta,care m-a saturat ptr vreo 6 luni de ciocolata.

 

INGREDIENTE

blat:

  • 200 gr.biscuiti picnic
  • 100 gr.unt
  • esenta de rom

crema:

  • 270 gr.ciocolata amaruie(3 poiana+1 kandia la 90 gr.)
  • 2 pliculete ness
  • 100 gr.unt
  • 350 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 1/2 plic gelatina(15 gr)
  • 3-4 ling.liquore Amaretto

glazura:

  • 100 gr.ciocolata alba
  • 50 ml.lapte
  • ornamente de cioco
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura SEMI NOIRE:

Am pus folie transparenta intr-o tava de chec.

Biscuitii i-am macinat cu robotul,i-am amestecat cu untul topit,am adaugat esenta de rom si i-am intins uniform,apasand cu o lingura,in tava.

Am dat tava la rece.

Intr-o craticioara,am pus frisca lichida,cu ciocolata amaruie si ness-ul,la topit,pe aburi.Cand ciocolata s-a dizolvat, am adaugat gelatina (dizolvata in prealabil in 50 ml.apa,pe aburi)si 3-4 ling.liquore Amaretto.Am luat de pe foc si am adaugat 100 gr.unt,amestecand pana s-a topit.Am pus compozitia peste blatul de biscuiti,am lasat sa se raceasca,dupa care am acoperit cu folie si am bagat tava in frigider ptr.6 ore.

Am pus un platou pe tava,am scos prajitura si am indepartat folia.

Ciocolata alba am topit-o pe aburi impreuna cu laptele.Am ornat prajitura.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

nu inteleg de ce nu mi s-a intarit glazura...oricum nu le am eu cu ornatul,iar de data asta chiar nu conteaza ca musafiri nu am....o sa ma sacrific singura.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura SEMI NOIRE-0
Prajitura SEMI NOIRE-1
Prajitura SEMI NOIRE-2

COMENTARII (91)

kamy

kamy 1

18.06.2011, 01:33

miti...sper sa se fi rezolvat,ca ne-ai lipsit

VERONICA2607

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:11

ce buna-i

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!