Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Mai 2022 | 3577 vizualizari

 

Trebuie sa consum stocul de zmeura, ca acum vine alta, daca mai vine, dar asta e alta poveste. Printre picaturi am reusit sa mai fac si eu o prajiturica, racoroasa si nu greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • Blat 25/35 cm tava
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 25 g cacao
  • 100 g faina
  • 50 g unt topit, 82% grasime
  • Crema de zmeura
  • 500 ml smantana dulce 32 % grasime
  • 600 g zmeura congelata
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina+30 g apa rece
  • Crema de ciocolata alba Callebaut
  • 500 ml smantana dulce 32% grasime
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina + 30 g apa rece
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat cacao si faina, cernute. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 25/35 cm)am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, n-am cronometrat cat a stat la cuptor, am folosit testul scobitorii. Am scos din cuptor tava, am scos batul si l-am lasat sa se raceasca bine.

Frisca : Din litrul de smantana dulce am oprit 200 ml pentru crema de ciocolata, restul de smantana cu 3 pliculete de zahar vanilat am batut o frisca nu foarte ferma, frisca pe care am impartit-o in doua, 500 g pentru crema de zmeura si 300 g pentru crema de ciocolata.

Crema de zmeura: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara am pus zmeura si zaharul si am lasat sa fiarba cca 10-15 min, am tras craticioara de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa ajunga temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 500 g frisca batuta.

Crema de ciocolata alba.Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus 200 ml smantana dulce si 200 g ciocolata alba, am pus castronul pe baia de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si apoi am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 300 g frisca batuta.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili ( 25/35 cm) am tapetat-o cu folie alimentara, am asezat blatul, am turnat intai crema de zmeura, apoi crema de ciocolata alba, le-am amestecat cu ajutorul unui bat de frigaruie. Am bagat tava la frigider sa stea peste noapte, a doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

09.05.2022, 19:51

Cum arată de bine !

Panacris 1

12.05.2022, 19:16

Pfff, eu am crezut că ai tăit-o cu laserul Milimetrică! Super faină!

Catalina L 1

19.05.2022, 16:22

buna si fana, la favorite cu ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni