Prajitura Snickers

de aalliinnaa07 in Prajituri, 17 Iun 2014 | 17864 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Merisor, arata foarte bine prajitura si am zis sa o incerc si eu. Este o prajitura foarte delicioasa!
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-57878.html

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 varf lingurita sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 9 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • Glazura alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 250 g unt (65%)
  • 200 g alune nesarate
  • 1 varf lingurita sare
  • Glazura neagra:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Foile le-am cumparat (sunt foi piscot pentru prajitura), deoarece cuptorul meu este stricat, dar am scris ingredientele blatului si o sa scriu si cum se prepara acesta.

Blat:

Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul treptat si zeama de lamaie. Dupa ce s-au intarit albusurile se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt, dar amestecam cu o lingura de lemn sau cu telul. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si punem blatul si il coacem la cuptortul preincalzit timp de 30 de minute la foc mic.

Glazura alba

Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si ciocolata rupta in bucatele mici si o topim la baie de aburi. Dupa ce s-a topit ciocolata o punem peste blatul putin racit. (Blatul se poate taia in 2 sau se lasa asa) Tava o dam la rece sa se intareasca ciocolata pana facem caramelul.

Caramelul: 

Intr-o cratita punem 8 linguri de zahar si il caramelizam la foc mic amestecand continuu sa nu se arda. Apoi adaugam untul si amestecam bine pana acesta se topeste. Dupa ce s-a topit adaugam cele 8 galbenusuri amestecate cu 2 linguri de zahar, lasam pe foc si amestecam continuu pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.

Dupa ce s-a ingrosat luam de pe foc, adaugam alunele, amestecam si lasam crema sa se raceasca putin (cat sa suporte degetul la incercare). Caramelul il turnam peste glazura alba si dam tava din nou la rece.

Glazura neagra:

Intr-o cratita punem 2 linguri ulei si ciocolata rupta bucati pe care o topim la baie de aburi. Glazura se pune peste crema (daca ati taiat blatul in 2 se pune asa: 1 foaie, glazura alba, caramelul, cealalta foaie si deasupra glazura neagra).

Eu daca am cumparat foile am avut 3 foi si am asamblat prajitura astfel: foaie-glazura alba-foaie-caramel-foaie-glazura neagra. Pentru ornat am folosit ciocolata alba.

Prajitura o tinem la frigider! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snickers-0
Prajitura Snickers-1
Prajitura Snickers-2
Prajitura Snickers-3
Prajitura Snickers-4
Prajitura Snickers-5

COMENTARII (29)

Zebra 1

20.09.2015, 13:35

Felicitari pt.reteta,abia astept sa o fac si eu ! Cred ca va fi f.buna,la fel ca si batonul "Snickers"! Zebra.

Criss 1

20.09.2015, 15:34

Arata foarte bine si sigur e pe gustul meu.

corana 1

20.09.2015, 21:53

E nevoie de perseverenţă, fiindcă, în caz contrar, riscăm să cedăm tentaţiei falsei siguranţe oferite de vechile obiceiuri, chiar dacă ştim că ele nu au ce să ne ofere, în afara călduţei mediocrităţi din care, în realitate, încercăm să ne smulgem. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email corana22@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04