Prajitura Televizor

de aziz in Prajituri, 12 Sep 2011 | 28297 vizualizari

 

Nu, ca doar nu se putea ,ca toata lumea sa o aiba in colectie si tocmai eu nu!!Acum cat de aratoasa iesi va las pe voi sa apreciati ,cert este faptul de este al naibii de buna !!!Reteta este imprumutata de la Andreea(Dimineti insorite)careia ii multumesc si am in plan si varianta de pe blogul Mihaelei(Dulciuri fel de fel)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi de cacao (2 foi):
  • 80 gr unt
  • 300 gr faina sau cornflour
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 vf de lingura bicarbonat de sodiu stins in o lingura de lapte
  • Ingrediente blat pandispan:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • o lingura suc proaspat de lamaie
  • un plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cornflour
  • 200 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 200 gr unt la temperatura camerei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Purcedem la facut foile cu cacao mai intai din ingredientele mai sus mentionate. Vom obtine un aluat de consistenta plastelinei, aceasta coca o vom imparti in doua discuri pe care le infasuram in folie de plastic si le vom da la frigider cam 30 de minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe fundul tavii de la aragaz punem hartie de copt si intindem primul disc dupa care dam la cuptor cam 5-6 minute. La fel procedam si cu al doilea .Lasam la racit dupa care ne ocupam cu drag si spor de blatul galben ca puful de puisor.

Astfel zis mixam albusurile cu sucul proasapat de la lamaie sau cu un praf de sare cum am facut eu. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana isi schimba culoarea ,apoi adaugam in fir uleiul ca la maioneza dupa care vine randul fainii amestecate in prealabil cu praful de copt. Incorporam apoi cu o paleta albusurile spuma in compozitia de galbenus care are consistenta unei smantani. In tava de la aragaz punem hartie de copt si rasturnam compozitia o nivelam si la cuptor cu dumneaei pana trece testul scobitorii (180 grade la fel ca la foi)

Intre timp ii facem felul si cremei:)))))). Punem laptele la fiert pe aragaz doar 400 ml impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Oul il batem spuma cu 100 ml lapte si cornflor-ul, cand laptele incepe sa fiarba adaugam laptele cu ou peste si avem grija sa nu se prinda, amestecand continuu. Untul se face spuma cu mixerul si se va incorpora cremei doar dupa racire completa.

Ansamblam apoi LCD-ul :))) prima foaie maro+jumatate din crema, apoi blatul galben de pandispan+cealalta jumatate de crema+al doilea blat maro. Si uite asa ne apuca noaptea...deci nu mancam prajitura!!!!.....ci o lasam, mititica, la odihnit, la loc intunecos si rece precum frigiderul nostru cel de toate zilele .A doua zi stiti si singuri ce aveti de facut ...deci nu va mai retin....

Sa aveti pofta!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Televizor 125035
retete culinare - Prajitura Televizor 125038
retete culinare - Prajitura Televizor 125040
retete culinare - Prajitura Televizor 125043
retete culinare - Prajitura Televizor 125045
retete culinare - Prajitura Televizor 125046
retete culinare - Prajitura Televizor 125047
retete culinare - Prajitura Televizor 125048
retete culinare - Prajitura Televizor 125049

COMENTARII (43)

Bya Ralu 1

02.05.2012, 14:17

super buna

babi5 1

10.08.2013, 18:30

si eu am reteta dar se cheama budapesta

mady17 1

28.03.2014, 17:31

si eu am reteta de la mama dar se numeste FELII DE CURCUBEU si blatul se insiropeaza cu un sirop acrisor de lamaie asa este si mai buna .Mie imi place la nebunie aceasta prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!