Prajitura Tosca

de Miha in Prajituri, 16 Oct 2009 | 27522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul 1:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Pentru blatul 2:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat:


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.


Crema:


Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.


Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.


Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.


Siropul:


Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.


Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.


Glazura:


Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.


Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.


Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.


Sursa

 

TIPS-URI

1

Biscuitii nu se vor insiropa foarte tare, pentru ca se vor inmuia foarte bine de la crema cu unt

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Tosca 9058
retete culinare - Prajitura Tosca 9061
retete culinare - Prajitura Tosca 9062
retete culinare - Prajitura Tosca 9064
retete culinare - Prajitura Tosca 9066
retete culinare - Prajitura Tosca 9067
retete culinare - Prajitura Tosca 9069
retete culinare - Prajitura Tosca 9071

COMENTARII (37)

deliciousflavours 1

10.11.2011, 22:34

aaaahhh, cat de mult imi place prajitura asta, e fffff bunaaaa!

VasileToca 1

14.09.2013, 14:55

osa incerc si eu reteta arata foarte bine

Miha 1

14.09.2013, 15:22

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI