Prajitura ''Trandafirul negru''

de Teo in Prajituri, 19 Feb 2015 | 14926 vizualizari

 

Prajitura aceasta ''ma framanta'' de aproape un an de zile de cand am vazut-o laMimmi.La prima lectura mi s-a parut ''obositoare'' si cum mereu ne l,uam la intrecere cu timpul,imi spuneam:''altadata''!si uite asa ,ieri mi-am propus sa nu fac altceva,decat aceasta prajiturica;nu stiu cat de reusite sunt pozele,dar in realitate are un aspect atat de frumos...!cat priveste gustul,as inlocui umplutura de mac cu nuca.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g zahar pudra
  • 125 g margarinaRama moale
  • 1 ou
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte
  • faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale
  • Umplutura de mac:
  • 250 g mac
  • 150 g faina
  • 125 g margarina topita
  • un praf de copt
  • 200 ml lapte cald
  • 2 plicuri vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 lg amidon
  • 1 pachet margarina
  • 250 g zahar pudra
  • coaja de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 25 g margarina
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Trandafirul negru'':

Mai intai framantam: amestecam toate ingredientele si framantam o coca mai moale. Impartim coca in 6 parti egale.

Pana ''ajunge coca la moara''  pregatim umplutura: amestecam macul pudra cu faina, margarina topita, vanilia, coaja de lamaie, praful de copt, apoi turnam laptele fierbinte. Omogenizam bine si lasam la racit.

Coca s-a odihnit suficient, asa ca  putem sa intindem 4 bucati din aluat. Pe fiecare foie intindem  crema de mac si rulam cat mai strans pe fiecare. Asezam cele 4 rulade in tava de aragaz in care am pus hartie de copt. Coacem 35 minute.

Cat timp stau ruladele la racit coacem cele 2 foi ramase, pe dosul tavii. Le asteptam si pe ele sa vina ''de la moara'', timp in care ne ocupam de crema.

Punem laptele la fiert, numai 700 ml. Dizolvam amidonul si zaharul in laptele ramas (100 ml), apoi turnam amestecul peste laptele fierbinte si fierbem pana se ingroasa. Stingem focul si adaugam margarina si coaja de lamaie. Se lasa la racit 10 minute.

Si acum sa formam prajitura: asezam prima foaie coapta in tava, intindem jumatate din crema, apoi cu multa grija ''transportam'' cele 4 rulade peste crema, usor,fara sa le dezlipim. Apasam usor cu mana si intindem crema ramasa. Peste crema asezam a doua foaie peste care asezam un capac de lemn cu o greutate. Lasam la presat peste noapte.

A doua zi pregatim glazura: topim ciocolata impreuna cu frisca si margarina si facem gratar  de ciocolata.

Peste o ora putem taia.

TIPS-URI

1

ruladele le scotem cu hartie de copt din tava, avand grija sa nu se dezlipeasca

2

mi s-a parut ca nu a fost prea dulce, asa ca as mai adauga zahar la crema

3

data viitoare as face umplutura cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Trandafirul negru''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Budapesta