Prajitura cu spuma de ness si bezea

de claudiaO in Prajituri, 20 Feb 2014 | 3963 vizualizari

 

Am facut prajiturica asta pentru ziua mea..un deliciu spumos...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 75g faina
  • 100g miez nuca macinat
  • 1 lingura cacao
Spuma de ness:
  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 3 lingurite ness
  • 200 gr frisca batuta
Bezea:
  • 4 albusuri
  • 120g zahar
Decor: suvite de ciocolata si un praf de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma de ness si bezea:

Blat: batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sapre; galbenusurile le frecam cu uleiul apoi le adaugam peste albus.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si miezul de nuca prajit si macinat.Dam la cuptor in tava de 30x40cm pt cca 20-30 minute, pe hartie de copt.

Spuma de ness:frecam galbenusurile cu zaharul si nessul dizolvat in 20 ml apa, pana formeaza o spuma si punem pe baie de abur pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca, apoi amestecam cu untul moale ; la sfarsit  amestecam cu frisca batuta.

Bezea:batem cele 4 albusuri spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, apoi punem pe baie de abur si amestecam de jos in sus pana se ingroasa.

Asamblare: peste blatul racit punem spuma de ness, apoi asezam bezeaua.

Deasupra trasam cu ciocolata topita dungi .

 

COMENTARII (12)

claudiaO

claudiaO 1

21.02.2014, 09:02

draga Rinna, am adaugat si untul ; din graba mi-a scapat
Ma bucur ca va place

deyutzky

deyutzky 1

21.02.2014, 16:55

mmm cred ca e tare buna!!

claudiaO

claudiaO 1

21.02.2014, 17:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!