Prajitura "turnata "cu dovleac

de ionela2682 in Prajituri, 10 Mai 2011 | 4758 vizualizari

 

O prajiturica pe care o aveam salvata demult si astazi i-a venit si ei randul.....este ...bunaaaaaa rau!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g dovleac
  • zahar dupa gust
  • optional: nucsoara.
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "turnata "cu dovleac:

Pregatirea umpluturii:

-dovleacul ras se pune la calit cu putin ulei si zaharul dupa gust ( eu am adaugat si 2 plicuri de zahar vanilat),dupa gust se poate adauga scortisoara si nucsoara

-se tine pe foc pana scade zeama ,se lasa la racit

Pregatirea aluatului:

-ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine

-se adauga pe rand faina in care am amestecat praful de copt si se omogenizeaza compozitia

-se toarna in tava cu hartie de copt,1/2 din aluat si se da la cuptor pentru 10-15 min  

-se toarna compozitia de dovleac in strat uniform si se acopera cu restul de aluat

-se introduce din nou la cuptor si se tine pana se rumeneste frumos

-rece se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "turnata "cu dovleac 104285
retete culinare - Prajitura "turnata "cu dovleac 104286
retete culinare - Prajitura "turnata "cu dovleac 104287

COMENTARII (19)

ionela2682 1

12.05.2011, 09:43

Bucataras Medi 1

12.05.2011, 11:01

ce frumos arata................

Sylvia 1

13.05.2011, 13:01

superb arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D