Prajitura "turnata" cu mere

de Ina in Prajituri, 28 Aug 2010 | 9124 vizualizari

 

Inspirata tot de blogul Laurei Sava ... E adevarat ca la ea totul arata mult mai bine :)) :)) :-P http://savalaura.blogspot.com/2010/08/prajitura-turnata-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:  
  • 2 oua intregi
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  •  Ingrediente crema:
  • 6 - 7 mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
  • 100 g alune macinate.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "turnata" cu mere:

Frecam ouale cu zaharul, apoi adaugam  pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, laptele si praful de copt . Obtinem un aluat moale, ca de pandispan.

Curatam merele, le dam pe razatoarea de feliat si le calim cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa.  Oprim focul,  adaugam scortisoara si alunele , apoi lasam sa se raceasca.

Ungem tava cu unt si presaram faina. Turnam jumatate din aluat si dam la cuptor pentru 10 minute la foc mediu. Scoatem tava, punem mere calite, presaram scortisoara daca mai e cazul, apoi adaugam restul de aluat peste mere. Dam iar la cuptor pentru cca. 40 minute, apoi racim complet prajitura, o pudram cu zahar si o taiem.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "turnata" cu mere-0
Prajitura "turnata" cu mere-1
Prajitura "turnata" cu mere-2
Prajitura "turnata" cu mere-3
Prajitura "turnata" cu mere-4
Prajitura "turnata" cu mere-5
Prajitura "turnata" cu mere-6
Prajitura "turnata" cu mere-7
Prajitura "turnata" cu mere-8
Prajitura "turnata" cu mere-9
Prajitura "turnata" cu mere-10
Prajitura "turnata" cu mere-11
Prajitura "turnata" cu mere-12
Prajitura "turnata" cu mere-13
Prajitura "turnata" cu mere-14
Prajitura "turnata" cu mere-15
Prajitura "turnata" cu mere-16

COMENTARII (22)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

12.09.2010, 17:45

bai, mie imi era dor de tine, nu de camara. prajitura era doar un pretext

Ina

Ina 1

12.09.2010, 18:01

feliciatimisoara

feliciatimisoara 1

11.10.2013, 05:00

nota 10 ,asa o fac si eu ,si se poate inlocui cu oricare fruct dorim. foarte buna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!