Prajitura "Yoli"

de Alexandra Burz in Prajituri, 3 Feb 2014 | 13876 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta, am adus mici modificari si am denumit-o dupa numele mamei "IOLANDA" intru-cat e fan nuca :P

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de faina

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon Gustin Dr Oetqer
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 1 esenta de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr samburi de nuca
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Yoli":

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia.

CREMA:

  1. Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
  2. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare, pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Cand acestea s-au omogenizat turman usor compozitia peste galbenusuri.
  4. Amestecam si punem pe foc la bain marin pana se ingroase.
  5. Cand s-a ingrosat lasam sa se raceasca.
  6. Untul il mixam pana devine spumos, dupa care a,estecam usor cu restul de crema racita.
  7. La final adaugam esenta de vanilie.

BLATUL:

  1. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.
  2. Adaugam faina, amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri de sus in jos.
  3. Adaugam nuca macinata urmand acelasi procedeu.
  4. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cupotorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

DECOR:

  1. Caramelizam zaharul intr-o cratita.
  2. Adaugam nuca si amestecam bine, astfel incat sa fie acoperiti toti samburii de nuca de caramel.
  3. Scoatem pe un dog si lasam sa se raceasca.
  4. Cand s-a racit presam usor cu sucitoru de aluat sau taiem usor cu cutitul.

Asamblare:

  • pe un dog de lemn punem blatul, adaugam crema si mai apoi crantul obtinut.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

budinca poate fi cu diferite arome

2

decorul poate fi facut in functie de imaginatia, placul si gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Yoli"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide