Prajitura "Yoli"

de Alexandra Burz in Prajituri, 3 Feb 2014 | 9971 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta, am adus mici modificari si am denumit-o dupa numele mamei "IOLANDA" intru-cat e fan nuca :P

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de faina

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon Gustin Dr Oetqer
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 1 esenta de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr samburi de nuca
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Yoli":

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia.

CREMA:

  1. Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
  2. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare, pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Cand acestea s-au omogenizat turman usor compozitia peste galbenusuri.
  4. Amestecam si punem pe foc la bain marin pana se ingroase.
  5. Cand s-a ingrosat lasam sa se raceasca.
  6. Untul il mixam pana devine spumos, dupa care a,estecam usor cu restul de crema racita.
  7. La final adaugam esenta de vanilie.

BLATUL:

  1. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.
  2. Adaugam faina, amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri de sus in jos.
  3. Adaugam nuca macinata urmand acelasi procedeu.
  4. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cupotorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

DECOR:

  1. Caramelizam zaharul intr-o cratita.
  2. Adaugam nuca si amestecam bine, astfel incat sa fie acoperiti toti samburii de nuca de caramel.
  3. Scoatem pe un dog si lasam sa se raceasca.
  4. Cand s-a racit presam usor cu sucitoru de aluat sau taiem usor cu cutitul.

Asamblare:

  • pe un dog de lemn punem blatul, adaugam crema si mai apoi crantul obtinut.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

budinca poate fi cu diferite arome

2

decorul poate fi facut in functie de imaginatia, placul si gustul fiecaruia.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Yoli" 295686
retete culinare - Prajitura "Yoli" 295687
retete culinare - Prajitura "Yoli" 295689
retete culinare - Prajitura "Yoli" 295691
retete culinare - Prajitura "Yoli" 295693
retete culinare - Prajitura "Yoli" 295695
retete culinare - Prajitura "Yoli" 295697
retete culinare - Prajitura "Yoli" 295699

COMENTARII (34)

Cris2711 1

04.02.2014, 16:19

asta e Suzette e beton

Panacris 1

04.02.2014, 19:32

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 21:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S