Prajitura zebra

de papabundetot in Prajituri, 9 Aug 2014 | 3217 vizualizari

 

Am vazut reteta de prajitura zebra in una din zilele trecute la emisiunea lui Lorraine Pascale,a carei fan m-am declarat deja de ceva vreme…si abia am asteptat weekendul sa fac si eu varianta mea de prajitura zebra…vazand care e modul de asezare al aluatului…restul tine doar de imaginatie.Oricum nici daca as fi dorit nu puteam respecta reteta ei pentru ca imi lipseau cateva ingrediente si a fost nevoie sa improvizez,am inlocuit laptele cu frisca lichida si cacao cu ciocolata neagra :), a iesit insa delicioasa si ciocolatoasa prajitura mea,un fel de mixt intre chec si negresa,cu aroma de vanilie si portocale :)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 125 ml ulei
  • 125 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta vanilie si portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra:

Am separat galbenusurile de albusuri si le-am pus in castroane separate,albusurile le-am batut spuma,apoi la final am adaugat peste ele jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa amestec pana cand s-a format o bezea lucioasa,am lasat albusurile deoparte si am trecut la galbenusuri.Galbenusurile le-am amestecat cu esentele,si uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am mixat usor,mai intai la viteza mica si apoi la o viteza mai mare,pana cand am incorporat tot uleiul,am adaugat apoi peste galbenusuri cealalta cantitate de zahar ramasa si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.
Am pus peste galbenusuri 75 ml frisca lichida si apoi faina amestecata cu praful de copt,am omogenizat compozitia bine de tot si la final am luat cu o lingura bezea si am incorporat-o si pe ea peste amestecul de galbenusuri.

Intr-o craticioara am pus la foc 50 ml frisca lichida,in care am pus ciocolata rupta bucati,am lasat sa se infierbante si apoi am amestecat bine pana cand s-a topit complet ciocolata.

Am impartit aluaul in doua parti,in una din ele am pus cacao si ciocolata amestecata cu frisca lichida.Am luat forma de tort,am tapetat-o cu ulei si faina si am inceput sa aranjez in ea aluatul,am pus mai intai o lingura de aluat “galben”,apoi in mijlocul lui,aluat cu ciocolata,iar in mijlocul acestuia iarasi aluat “galben” si tot asa pana cand am terminat cu tot aluatul.

Am dat apoi prajitura la cuptor la foc mic,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura zebra-0
Prajitura zebra-1
Prajitura zebra-2
Prajitura zebra-3
Prajitura zebra-4
Prajitura zebra-5
Prajitura zebra-6

COMENTARII (11)

Rocsi 1

10.08.2014, 11:06

Eu n-am desert asa ca iau de la tine!

Lia_ 1

10.08.2014, 19:38

Panacris 1

12.08.2014, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20