Prajiturele biscuit

de gamilici in Prajituri, 30 Dec 2009 | 3889 vizualizari

 

Prajiturele biscuit cu crema de cacao si glazura de ciocolata

 

INGREDIENTE

Pentru Aluat :
  • 150g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • 1 esenta rom
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou intreg in caz ca nu se amesteca bine
Pentru Crema :
  • 150g zahar macinat
  • 150 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
Glazura de ciocolata :
  • 100 g de ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 100 ml de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele biscuit:

Aluatul :


Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza.


Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat, faina.Se amesteca pana ajungem la consistenta unui aluat manevrabil si usor de intins (se poate adauga un ou in caz ca nu se amesteca bine).


Pe o masa de lucru se presara faina , se intinde aluatul foarte subtire,aproximativ 5 mm. Se decupeaza forme diverse (eu am folosit un pahar,o steluta si o inimioara ,fiind Craciunul, dar se pot decupa orice fel de forme).


Apoi se aseaza formele intr-o tava tapetata cu unt si faina (foaie de copt) si se introduc in cuptorul preincalzit.


Crema :


Se amesteca untul cu zaharul macinat,se adauga lingura de cacao si esenta de rom si se omogeneizeaza.


Glazura de ciocolata :


Apa se pune la fiert cu zaharul ,pe urma se adauga ciocolata,amestecand aproximativ 5 min.


Asamblare :


Se ia o forma si se pune crema, apoi se acopera cu o alta forma ,stil biscuit. Se adauga glazura de ciocolata si se orneaza.





 

TIPS-URI

1

Inainte de a face glazura de ciocolata trebuie sa aveti prajiturelele umblute cu crema in stil biscuit.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11