Prajiturele biscuit

de gamilici in Prajituri, 30 Dec 2009 | 8432 vizualizari

 

Prajiturele biscuit cu crema de cacao si glazura de ciocolata

 

INGREDIENTE

Pentru Aluat :
  • 150g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • 1 esenta rom
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou intreg in caz ca nu se amesteca bine
Pentru Crema :
  • 150g zahar macinat
  • 150 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
Glazura de ciocolata :
  • 100 g de ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 100 ml de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele biscuit:

Aluatul :

Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza.

Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat, faina.Se amesteca pana ajungem la consistenta unui aluat manevrabil si usor de intins (se poate adauga un ou in caz ca nu se amesteca bine).

Pe o masa de lucru se presara faina , se intinde aluatul foarte subtire,aproximativ 5 mm. Se decupeaza forme diverse (eu am folosit un pahar,o steluta si o inimioara ,fiind Craciunul, dar se pot decupa orice fel de forme).

Apoi se aseaza formele intr-o tava tapetata cu unt si faina (foaie de copt) si se introduc in cuptorul preincalzit.

Crema :

Se amesteca untul cu zaharul macinat,se adauga lingura de cacao si esenta de rom si se omogeneizeaza.

Glazura de ciocolata :

Apa se pune la fiert cu zaharul ,pe urma se adauga ciocolata,amestecand aproximativ 5 min.

Asamblare :

Se ia o forma si se pune crema, apoi se acopera cu o alta forma ,stil biscuit. Se adauga glazura de ciocolata si se orneaza.



TIPS-URI

1

Inainte de a face glazura de ciocolata trebuie sa aveti prajiturelele umblute cu crema in stil biscuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele biscuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si bombite de branza